Clicky


Interne logistieke problemen? Zo verhelpt u ze

Interne logistieke problemen? Zo verhelpt u ze
29-08-2022 16:00 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

Vertraging in de goederenstroom, regelmatig verkeerde orders of fouten in het voorraadbeheer: in een magazijn kunt u tegen diverse problemen aanlopen. Voor veel logistiek managers is dit helaas herkenbaar. De logistieke problemen zorgen ervoor dat u de taken minder efficiënt kunt uitvoeren en de kosten hoger oplopen. Wilt u de productiviteit een boost geven? Wij helpen u graag om de effectiviteit te verbeteren.

1. Ga in gesprek met uw medewerkers

Uw medewerkers kennen het magazijn van binnen en van buiten. Ze kennen de pijnpunten waar zij dagelijks tegenaan lopen en weten u als geen ander tips te geven om het proces meer gestroomlijnd te laten verlopen. Ontstaan er regelmatig onveilige situaties? Is het vaak lastig om een product te vinden? Uw medewerkers hebben het antwoord.

Schroom dus niet om eens met hen in gesprek te gaan. Naast dat uw medewerkers u waarschijnlijk nieuwe inzichten geven, zullen ze zich ook gehoord voelen. Hun mening telt. En dat bevordert de motivatie.

2. Investeer in automatisering

Machines verhogen de productiviteit. Het zorgt voor meer efficiëntie op de werkvloer, waardoor u tijd en daardoor kosten bespaart. Benieuwd welke machines u kunt gebruiken in uw magazijn? Neem eens een kijkje bij STILL. STILL ondersteunt u bij het intern transport en helpt u bij een optimale magazijninrichting. Met de systemen verhoogt u de efficiëntie van uw magazijn voor zowel grote als kleine bedrijven.

3. Beheer uw goederenstroom

Uw goederenstroom is van belang voor de interne processen in het magazijn, ofwel: de route die uw producten afleggen in het magazijn. In veel magazijnen is de goederenstroom niet optimaal, waardoor er veel efficiëntie verloren gaat. Denk aan producten met een hoge omloopsnelheid die in het uiterste puntje van het magazijn liggen. Het kost hierdoor onnodig veel tijd om de orders te picken. Leg je deze aan het begin, dan heb je de meeste orders al binnen mum van tijd verzameld. Door over deze processen na te denken, win je niet alleen veel tijd. Je bespaart enorm in de arbeidsproductiviteit en dus kosten.

4. Magazijn opruimen

Het magazijn opruimen klinkt misschien als een open deur. Toch is het misschien wel het laatste waar managers aan denken. Ze zoeken de problemen vaak ergens anders, terwijl de echte oplossing voor de hand ligt. Magazijnmedewerkers moeten soms lang zoeken voor ze een product gevonden hebben, waardoor er veel tijd verloren gaat. Met een opgeruimd magazijn maakt u optimaal gebruik van de opslag en is het eenvoudiger om uw voorraadbeheer exact op orde te hebben.

5. Benut iedere ruimte

Zoals we bij tip 4 al kort benoemden, wilt u de opslagruimte optimaal benutten. Door gebruik te maken van iedere centimeter kunt u meer producten opslaan, waardoor u uw producten altijd op voorraad hebt. Richt uw magazijn efficiënt in. Zo kunt u gebruik maken van stellingen, waardoor u de hoogte ingaat met uw producten. Investeer ook meteen in elektrische pompwagens van hoge kwaliteit. U maakt het tillen op hoogte eenvoudig en verlicht zo het werk voor uw medewerkers. Met als gevolg: verbeterde interne logistieke processen.


Dit was een gesponsord artikel. Ook geïnteresseerd in de mogelijkheden om een gesponsord artikel te plaatsen? Neemt u vrijblijvend contact op!