Clicky

 
Transport Online - Veerboot de Stena Scandica voor Zweedse kust in brand, passagiers geëvacueerd [+foto's]

Veerboot de Stena Scandica voor Zweedse kust in brand, passagiers geëvacueerd

Veerboot de Stena Scandica voor Zweedse kust in brand, passagiers geëvacueerd [+foto's]
29-08-2022 14:39 | Incidenten | auteur ANP/AFP

STOCKHOLM - [update 23:40 uur] Op een veerboot met driehonderd opvarenden voor de Zweedse kust heeft maandag een brand gewoed. De hulpdiensten stonden met drie helikopters en zeven boten klaar om mensen te evacueren, maar dat leek in eerste instantie niet nodig. Er zijn geen gewonden gemeld.

Doordat de stroom was uitgevallen, dreef het schip af richting het eilandje Gotska Sandön, in de buurt van het grotere Gotland. Hoewel een sleepboot onderweg was om te voorkomen dat de Stena Scandica aan de grond zou lopen, werden uit voorzorg toch ouderen en families met kinderen in veiligheid gebracht.

Vlak bij de kust slaagde de bemanning er laat op de avond in twee motoren aan de praat te krijgen en alsnog op eigen kracht koers te zetten naar eindbestemming Nynäshamn onder begeleiding van de sleper en een vaartuig van de Zweedse kustwacht.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekendgemaakt. Het vuur ontstond naar verluidt in een koelcontainer van een vrachtwagen op het autodek en was na enkele uren onder controle. De boot vaart tussen Zweden en Letland.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,928
Diesel1,899

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden