Clicky

 
Transport Online - Estafette-staking NS verplaatst zich vrijdag naar West-Nederland

Estafette-staking NS verplaatst zich vrijdag naar West-Nederland

Estafette-staking NS verplaatst zich vrijdag naar West-Nederland

UTRECHT - In grote delen van de NS-regio West-Nederland zullen vrijdag naar verwachting weinig tot geen treinen rijden. Na de aftrap van de staking in het noorden verplaatst de estafette-staking zich morgen naar de regio rond Rotterdam, Den Haag, Leiden en Dordrecht.

"Er zullen vast nog treinen rijden, omdat niet in het hele land wordt gestaakt. Maar de dienstregeling zal in het westen waarschijnlijk flink ontregeld zijn. We raden reizigers aan om de NS-reisplanner voor vertrek te checken en zo mogelijk alternatief vervoer te regelen", adviseert onderhandelaar Jerry Piqué van CNV Vakmensen.

De NS-werknemers voeren actie voor een nieuwe cao. Naast een stevige loonsverhoging – hoognodig vanwege de enorme inflatie – willen de werknemers vooral meer aandacht voor de hoge werkdruk.

"NS-werknemers zijn dienstverleners, die houden er helemaal niet van om te gaan staken", zegt Piqué. "Maar veel NS’ers lopen vanwege het personeelstekort – er zijn ruim 1.000 vacatures – op hun tandvlees en kunnen nu vaak niet de kwaliteit en service leveren die ze graag zouden willen. Ze krijgen op deze manier niet de kans om hun werk goed te doen. NS zal echt over de brug moeten komen met een goede cao, waar meer waardering uit spreekt. Anders raast de actietrein helaas gewoon door."

Eisen aan NS

Concreet vraagt CNV Vakmensen in de nieuwe cao (de huidige is per 1 juli afgelopen) onder andere om een loonsverhoging van 4,5 procent per jaar plus een volwaardige december-uitkering (van 8,33 procent). Daarnaast wil de bond dat de hoge werkdruk wordt aangepakt met afspraken over verlof, opleidingen en vaste banen voor uitzendkrachten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,928
Diesel1,899

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden