Clicky

 
Transport Online - Port of Moerdijk realiseert nieuwe shortsea verbinding met Ierland

Port of Moerdijk realiseert nieuwe shortsea verbinding met Ierland

Port of Moerdijk realiseert nieuwe shortsea verbinding met Ierland
25-08-2022 10:04 | Haven Nieuws | auteur Redactie | Esther van der Wal

MOERDIJK - Port of Moerdijk breidt uit met een eerste shortsea verbinding naar Ierland. De tweede containerhaven van Nederland slaat de handen ineen met BG Freight Line. Deze rederij begint 8 september met een directe dienst tussen Moerdijk en Dublin. Dit betekent dat import en export van en naar Ierland binnenkort ook via scheepvaart in Moerdijk mogelijk is.

“Deze nieuwe stap past bij onze ambitie om te groeien als shortsea haven. Via Port of Moerdijk verbinden we het Europese achterland met tal van Europese zeehavens. We hebben al mooie kustvaartverbindingen op Spanje, Portugal, het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen en via Oslo met de Baltische Staten en zijn trots dat we Ierland aan het rijtje kunnen toevoegen”, zegt Commercial Manager Logistics Annette van Ketel van Port of Moerdijk.

Veel waarde voor regio en het achterland Koert Luitwieler, CEO BG Freight Line and Shipping Director of PeelPorts: “Wij zijn verheugd met deze nieuwe dienst waardoor de directe supply chain tussen Moerdijk en Dublin wordt gewaarborgd. We zijn ervan overtuigd dat de dienst veel waarde zal toevoegen aan zowel de lokale bedrijven in de omgeving van Moerdijk als het achterland, zoals Duitsland en Italië. In Dublin varen we op onze eigen terminal, Marine Terminals Ltd (MTL), waardoor we vertragingen in de keten zoveel mogelijk vermijden.”

De nieuwe dienst doet elke donderdag Moerdijk aan voor aankomst in Dublin op zondag.

Versterking mogelijkheden shortsea en railoperators Ook Combined Cargo Terminals (CCT), de stuwadoor waar o.a. spoor en shortsea bij elkaar komen, is blij met de samenwerking. CCT-directeur Luc Smits: “Door de nieuwe dienst op Ierland zijn de mogelijkheden van de bestaande shortsea en railoperators verder versterkt en kunnen de aanwezige rederijen bij elkaar containers boeken. Containers uit bijvoorbeeld Spanje kunnen nu ook via onze terminal in Moerdijk door naar Ierland. Door deze verdere samenwerking is Moerdijk een shortsea hotspot.”

Foto's

  • J.Roeland
    Shell Moerdijk
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,932
Diesel1,902

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden