Clicky


Nieuwe brieven voor motorrijtuigenbelasting vrachtwagens

Nieuwe brieven voor motorrijtuigenbelasting vrachtwagens
23-08-2022 11:47 | Transport | auteur Redactie | Esther van der Wal

APELDOORN - Hebt u één of meer vrachtwagens op uw naam staan? Dan krijgt u sinds kort brieven voor de motorrijtuigenbelasting die er anders uitzien dan u gewend bent. Als u moet betalen krijgt u bijvoorbeeld geen acceptgiro meer, maar betaalinformatie, meldt de Belastingdienst. Dit heeft te maken met de overstap naar een nieuw systeem voor het heffen en innen van motorrijtuigenbelasting.

Misschien twijfelt u of de brief wel écht van de Belastingdienst komt. Daarom zetten we hieronder de meest opvallende verschillen voor u op een rij.

Verschillen tussen de oude en nieuwe brieven voor motorrijtuigenbelasting vrachtwagens

Oude Brieven Nieuwe Brieven
De afzender staat links bovenaan de brief en is 'Belastingdienst' De afzender staat rechts bovenaan de brief en is 'Centrale administratieve processen, Afdeling Autoheffingen' of 'Centrale administratieve processen, Cluster Inning'
Geen telefoonnummer onder de afzender Onder het adres staat nu ook ons telefoonnummer vermeld: 0800-0749
Als u moet betalen, krijgt u bij de oude brief een acceptgirokaart Als u moet betalen, krijgt u bij de nieuwe brief betaalinformatie
Oude opmaak Nieuwe opmaak (onder andere stijl en indeling)

Rekeningnummer voor de motorrijtuigenbelasting niet veranderd

Het rekeningnummer van de Belastingdienst voor de motorrijtuigenbelasting is niet veranderd. U maakt de motorrijtuigenbelasting nog steeds over op NL86INGB0002445588.

Tijdelijk twee versies van brieven

De Belastingdienst voert het nieuwe systeem stapsgewijs in. Als u meerdere vrachtwagens op naam hebt staan, kan het gebeuren dat u tijdelijk brieven krijgt uit het oude én uit het nieuwe systeem. Dit betekent natuurlijk niet dat u twee keer betaalt over dezelfde periode voor dezelfde vrachtwagen. Elke vrachtauto is óf in het oude óf in het nieuwe systeem ingevoerd.

Wanneer krijgt u geen oude brieven meer?

Naar verwachting zijn alle vrachtwagens eind 2022 over naar het nieuwe systeem. U krijgt dan voor vrachtwagens geen brieven meer uit het oude systeem.