Clicky


16-jarige medewerker transportbedrijf loopt brandwonden op in gezicht door brand gastank op trailer

16-jarige medewerker transportbedrijf loopt brandwonden op in gezicht door brand gastank op trailer [+foto]
18-08-2022 19:17 | Brand | auteur Redactie | Esther van der Wal

KRANENBURG - Donderdagmiddag omstreeks 15.00 uur werd de Duitse brandweer opgeroepen voor een kleine brand op een bedrijfsterrein op industrieterrein Hammereisen. Daar vatten tijdens werkzaamheden restgassen uit een gastank die op een vrachtwagentrailer was geladen, in brand.

Daarbij liep een 16-jarige medewerker van het transportbedrijf brandwonden op aan het gezicht. Daarom werd uit voorzorg naast de gealarmeerde ambulances ook een traumaheli opgeroepen.

Nadat de gewonde jongeman door een spoedarts was gezien, werd besloten dat hij voor verdere behandeling niet naar een brandwondencentrum hoefde te worden overgevlogen. De gewonde is tot aan de komst van de reddingsdiensten verzorgd door de ingezette brandweerkorpsen, de brand in de gastank is geblust met ademluchtdragers en de container is afgekoeld.

Daarnaast zijn er metingen gedaan naar het ontsnappende gas in de directe omgeving. Na ongeveer 1,5 uur werd het terrein overgedragen aan de eigenaar van het terrein en de politie, die opdracht gaf tot een 24-uursverbod om het terrein te betreden.