Clicky


American Airlines bestelt twintig Boom Supersonic vliegtuigen

American Airlines bestelt twintig Boom Supersonic vliegtuigen
17-08-2022 15:10 | Buitenland | auteur Redactie

FORT WORTH/DENVER - American Airlines en Boom Supersonic hebben op dinsdag 16 augustus, de overeenkomst aangekondigd om tot 20 Overture-vliegtuigen te kopen, met een optie voor nog eens 40. American Airlines heeft een niet-restitueerbare aanbetaling gedaan op de aanvankelijke 20 vliegtuigen. De Overture zal naar verwachting passagiers vervoeren met twee keer de snelheid van het snelste commerciële vliegtuig van vandaag de dag.

De Ouverture van Boom Supersonic zou een belangrijk nieuw snelheidsvoordeel introduceren voor de Amerikaanse vloot, die momenteel de eenvoudigste, jongste en meest efficiënte onder de Amerikaanse netwerkcarriers is. Volgens de voorwaarden van de overeenkomst moet Boom voldoen aan industriestandaard bedrijfs-, prestatie- en veiligheidseisen, evenals aan de andere gebruikelijke voorwaarden van American voordat enige Overtures worden afgeleverd.

Overture wordt ontworpen om 65 tot 80 passagiers met een snelheid van Mach 1.7 over water te vervoeren - of twee keer de snelheid van het snelste commerciële vliegtuig van vandaag - met een bereik van 4.250 zeemijl. Overture is geoptimaliseerd voor snelheid, veiligheid en duurzaamheid en is ook ontworpen om in slechts de helft van de tijd meer dan 600 routes over de hele wereld te vliegen. Vliegen van Miami naar Londen in iets minder dan vijf uur en Los Angeles naar Honolulu in drie uur behoren tot de vele mogelijkheden.

In juli onthulde Boom het definitieve productieontwerp van Overture, dat naar verwachting in 2025 zal worden uitgerold en tegen 2029 de eerste passagiers zal vervoeren.