Clicky


Daimler Truck introduceert geheel nieuwe Western Star 57X langeafstandstruck in Noord-Amerika

Daimler Truck introduceert geheel nieuwe Western Star 57X langeafstandstruck in Noord-Amerika
10-08-2022 13:40 | Buitenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

STUTTGART/PORTLAND - Daimler Truck North America (DTNA) presenteert de geheel nieuwe Western Star 57X langeafstandsvrachtwagen in de VS. De nieuwste truck van het iconische Amerikaanse merk heeft een opvallend ontwerp aan de voorkant en een karakteristieke chromen look en is de nieuwste familielid van de X-Series productfamilie. Net als zijn zusterseries 47X en 49X, staat de 57X ​​voor Western Star-typische taaiheid, productiviteit en efficiëntie.

Western Star heeft de hele X-serie opnieuw ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de klant op het gebied van meer veiligheid, efficiëntie en duurzaamheid. De geheel nieuwe 57X ​​is in de eerste plaats ontworpen voor klanten die op langeafstandsroutes rijden, met name in het segment van de kleine vloot of als eigenaar (eigen rijder), in tegenstelling tot de 47X- en 49X-series, die voornamelijk klanten van speciale voertuigen en bouwvoertuigen bedienen (beroepsgroep).

Voor de verschillende toepassingen worden verschillende varianten van de 57X ​​aangeboden. De kortere en de langere cabineversies zijn beide verkrijgbaar met verschillende plafondhoogtes tussen 152 en 183 cm, de lange versie omvat het bed en de bestuurderslounge. Verbeterde isolatie, een grotere voorruit en gebruiksvriendelijke ventilatie- en temperatuurregelingen verhogen het comfort voor de chauffeur. Het LED-verlichtingspakket geeft de 57X ​​een onderscheidend uiterlijk en helpt de veiligheid te verbeteren met geoptimaliseerde wegverlichting. Dankzij tal van andere comfortfuncties en opties kan de klant de truck verder aanpassen aan de behoeften van de chauffeur.

De productie van de Western Star 57X start in het eerste kwartaal van 2023 in de productiefabriek van Daimler Truck North America in Cleveland, North Carolina, VS

Meest efficiënte Western Star Truck ooit

De nieuwe Western Star 57X is ongeveer zes procent efficiënter dan zijn voorganger, de 500XE, en is daarmee de meest efficiënte Western Star-truck ooit. Klanten kunnen kiezen uit verschillende motoropties. De Detroit DD13 Gen 5, DD15 Gen 5 en DD16 motoren bieden allemaal maximale efficiëntie met bewezen prestaties.

De 57X ​​is verkrijgbaar met Detroit DT12 Direct of High-Speed ​​AMT-transmissies, die het brandstofverbruik verminderen en de efficiëntie verhogen, terwijl het schakelen verbetert en slijtage vermindert. Intelligent Powertrain Management anticipeert op het terrein en past zich aan de wegomstandigheden aan om de efficiëntie verder te maximaliseren. Verschillende optimalisaties aan het chassis en de cabine verlagen het brandstofverbruik van de nieuwe 57X ​​nog verder.

Nieuwe technische kenmerken en meer comfort

De Western Star 57X biedt klanten meer veiligheid en comfort op basis van bewezen DTNA-technologieën. Het Detroit Assurance 5.0 Safety System met Active Brake Assist 5 omvat het camera/radar "always-on"-systeem, Adaptive Cruise Control en optioneel Active Lane Assist.

Geheel nieuw voor de 57X ​​is Active Side Guard Assist, een primeur in de sector die is ontworpen om problemen met blinde zijwanden tijdens bochten naar rechts te verminderen. De 57X ​​is de eerste Western Star-truck met een digitaal display in de cockpit dat de configuratie van het instrument mogelijk maakt en de bediening van entertainmentfuncties (via Apple Car Play en Android Auto) en voertuiginformatie vereenvoudigt. Dankzij de geïntegreerde stuurbediening kunnen chauffeurs de meeste entertainment- en informatiefuncties bedienen zonder hun handen van het stuur te halen.