Clicky

 
Transport Online - Mijnenjager Vlaardingen sluit aan bij NAVO-vlootverband in Middellandse Zee

Mijnenjager Vlaardingen sluit aan bij NAVO-vlootverband in Middellandse Zee

Mijnenjager Vlaardingen sluit aan bij NAVO-vlootverband in Middellandse Zee
08-08-2022 11:11 | Marine | auteur Redactie

DEN HELDER - Het marineschip Zr.Ms. Vlaardingen is zondag met circa veertig opvarenden vertrokken naar de Middellandse Zee. De mijnenjager sluit aan bij de Standing NATO Mine Countermeasures Group 2 (SNMCMG2). Dit is een permanent NAVO-vlootverband dat zich richt op mijnenbestrijding in en rond de Middellandse Zee.

SNMCMG2 is onderdeel van de NAVO-reactiemacht. Dat houdt in dat het bondgenootschap direct een beroep kan doen op het vlootverband voor militaire operaties. Het eskader is hier permanent voor beschikbaar. Dat gebeurt zowel in vredestijd als nu tijdens periodes van crisis en conflict zoals in Oekraïne.

De Vlaardingen vaart samen met de Belgische mijnenjager BNS Narcis naar de bestemming. De bedoeling is dat de Nederlandse militairen over 15 weken terugkeren.

Het vlootverband bestaat doorgaans uit maximaal acht mijnenjachtschepen en een ondersteuningsschip van een van de deelnemende NAVO-leden. De schepen nemen verder deel aan mijnenbestrijdingsoefeningen en maritieme veiligheidspatrouilles. Met deelname aan het vlootverband worden niet alleen diplomatieke banden aangehaald, maar tonen de landen ook solidariteit naar elkaar.

Eerder dit jaar keerde Zr.Ms. Schiedam terug na vergelijkbare inzet. De mijnenjager nam deel aan de Standing NATO Mine Countermeasures Group 1 (SNMCMG1). SNMCMG1 opereert in de noordelijke wateren zoals de Noordzee en Oostzee.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,932
Diesel1,902

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie


    Actuele wachttijd Eurotunnel


    Andere Europese Landen


    Overige Verkeersinformatie

    Rijverboden