Clicky

 
Transport Online - UPS neemt multinational Bomi Group over

UPS neemt multinational Bomi Group over

UPS neemt multinational Bomi Group over

ATLANTA - UPS kondigt vandaag plannen aan om Bomi Group over te nemen, een toonaangevende multinational en logistiek dienstverlener voor de gezondheidszorg. Dankzij de overname worden temperatuur-gecontroleerde faciliteiten in 14 landen en zo’n 3.000 hoogopgeleide werknemers van Bomi Group toegevoegd aan het UPS Healthcare netwerk in Europa en Latijns-Amerika.

“Als wereldleider in logistiek voor de gezondheidszorg versterkt Bomi ons dienstenportfolio. Het bedrijf draagt bij aan onze missie om de nummer één dienstverlener in logistiek voor de gezondheidszorg te worden”, aldus Kate Gutmann, EVP en President van UPS International, Healthcare and Supply Chain Solutions.

“De werknemers van UPS Healthcare en Bomi Group delen gelijke waarden en onze culturen zijn stevig geworteld in de voortdurende focus op kwaliteit. Het samenvoegen van beide teams zal onze klanten in de gezondheidszorg in staat stellen om levensreddende innovaties te blijven ontwikkelen en leveren.”

Bomi Group levert sinds 1985 op maat gemaakte diensten voor de medtech- en farma-sectoren. Sinds 2014 is het bedrijf in Nederland gevestigd met warehouses in Eindhoven en Kerkrade. Via de interne vloot van Bomi Health Carrier-voertuigen, specialiseert het bedrijf zich in omgevingstemperatuur en temperatuur-gecontroleerde opslag en vervoer van medische en diagnostische geneesmiddelen. Bomi Group richt zich op de gezondheidszorg en heeft langdurige zakelijke relaties opgebouwd met meer dan 150 klanten wereldwijd.

Leiders van Bomi Group waaronder CEO Marco Ruini, zullen hun functie blijven uitoefenen om een vlotte dienstverlening aan klanten te kunnen bieden na afronding van de overname. Ook de werknemers van Bomi Group zullen een belangrijke rol blijven spelen in de samengevoegde organisatie.

“Met meer dan 35 jaar ervaring in de logistieke dienstverlening voor de gezondheidszorg, heeft ons team de nodige expertise om te voldoen aan de behoeften van onze klanten in de medtech- en farma-sector”, zegt Ruini. “Door ons aan te sluiten bij het UPS-team breiden we die mogelijkheden uit en creëren we een nog meer geïntegreerd en slim wereldwijd netwerk voor onze klanten.”

Dankzij de overname zullen meer dan 350 temperatuur-gecontroleerde voertuigen en 391.000m2 aan warehousing worden toegevoegd aan het wereldwijde UPS Healthcare-netwerk. Klanten krijgen hiermee toegang tot snellere verzendtijden, een grotere productieflexibiliteit en mogelijkheden die hen helpen om zelf nieuwe zakelijke activiteiten aan te trekken. De overname zal tenslotte ook een belangrijke rol spelen in de levering van volgende generatie farmaceutische en biologische behandelingen, die steeds meer tijd- en temperatuurgevoelige logistiek vereisen.

“We zijn gefocust op het uitbouwen van de logistieke mogelijkheden en diensten voor de gezondheidszorg die onze klanten in staat stellen de nieuwste medische innovaties te leveren”, zegt UPS Healthcare President Wes Wheeler. “We zijn verheugd om het talent, de expertise en de capaciteiten van Bomi Group te combineren met UPS Healthcare. Samen zullen we ongeëvenaarde oplossingen bieden aan onze klanten, aangedreven door het geïntegreerde, wereldwijde slimme logistieke netwerk van UPS.”

De overname van Bomi Group is de volgende stap in de voortdurende uitbreiding van het UPS Healthcare netwerk en zijn diensten om aan de groeiende vraag te kunnen blijven voldoen. Met de overname van Bomi Group heeft UPS Healthcare zijn wereldwijde voetafdruk sinds 2020 verdubbeld. Tot de recente uitbreidingen behoren ook nieuw gebouwde en binnenkort te openen ultramoderne logistieke faciliteiten voor de gezondheidszorg in Duitsland en Australië en uitgebreide campussen in Hongarije en Nederland.

Zo breidde UPS Supply Chain Solutions eerder dit jaar de Roermond campus uit met de opening van het nieuwe, ultramoderne gebouw om sterke groei in retail, high tech en industriële productie te ondersteunen. Het nieuwe gebouw beslaat 17.000 m² oppervlakte en huisvest het eerste innovatiecentrum van UPS in Europa. Hiermee is Roermond de belangrijkste Europese tech hub van UPS. De totale magazijnruimte op de campus van UPS in Roermond beslaat 85.000 m². Roermond is van groot belang binnen het UPS-netwerk dankzij de centrale geografische locatie, met verbindingen naar de lucht- en zeehavens van Amsterdam, Rotterdam, Luik en Keulen.

UPS Healthcare heeft onlangs ook UPS Premier uitgebreid. Dit is een technologiegestuurde service die overal binnen het wereldwijde netwerk van UPS kritieke zendingen kan prioriteren en traceren binnen een straal van 3 meter. UPS Premier biedt klanten van UPS Healthcare wereldwijde zichtbaarheid, controle, betrouwbaarheid en mogelijkheden voor productherstel.

De uitbreidingen en nieuwe diensten komen tegemoet aan de complexe en gevarieerde behoeften van de klanten van UPS Healthcare en helpen om van logistiek een concurrentievoordeel te maken.

Verwacht wordt dat de transactie tegen het einde van het jaar wordt afgerond, onder voorbehoud van de gebruikelijke reglementaire evaluatie en goedkeuring. De waarde en de voorwaarden van de transactie worden op dit moment niet bekendgemaakt. J.P. Morgan Securities LLC trad op als financieel adviseur voor UPS.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden