Clicky

 
Transport Online - Plezierboot gezonken op Lek na aanvaring binnenvaartschip: één vermiste [+foto]

Plezierboot gezonken op Lek na aanvaring binnenvaartschip: één vermiste

Plezierboot gezonken op Lek na aanvaring binnenvaartschip: één vermiste [+foto]
05-08-2022 19:52 | Aanvaringen | auteur ANP

AMEIDE - [update 22:50 uur] Op de Lek in de buurt van het Utrechtse Ameide is iemand vermist na een aanvaring tussen een pleziervaartuig en een binnenvaartschip. Dat meldt de Veiligheidsregio Utrecht. De zoekactie naar de vermiste is vrijdagavond gestaakt, omdat het donker is. Zaterdag wordt bij daglicht verder gezocht, meldt de politie.

Het pleziervaartuig is na de aanvaring gezonken. Duikers hebben het gezonken vaartuig gelokaliseerd, aldus de Veiligheidsregio. Dat konden ze eerst maar deels doorzoeken, de rest was te gevaarlijk, zei een woordvoerder van de brandweer. Het schip is richting de oever gesleept, waar de zoektocht werd voortgezet.

De vermiste is volgens het AD een 35-jarige vrouw uit Veenendaal, maar de politie kon daar vrijdagavond niets over zeggen.

Op het pleziervaartuig waren ook andere mensen aanwezig. Die hebben op eigen gelegenheid de wal kunnen bereiken, en zijn daar opgevangen door de hulpdiensten, vertelde de woordvoerder van de brandweer. Of het binnenvaartschip is beschadigd, kon de zegsman niet vertellen.

Burgemeester Sjors Fröhlich van de gemeente Vijfheerenlanden, waar Ameide onder valt, spreekt op Twitter zijn afschuw uit over het ongeval. "Wat een afschuwelijk ongeval op zo’n mooie dag. Gelukkig meerdere personen gered. Maar ik leef mee met familie en vrienden die nog in grote onzekerheid verkeren."

Foto's

 • J.Roeland
  ESTERO
 • J.Roeland
  MANNA
 • J.Roeland
  TYDA KYRA
 • Binnenvaartschip LIA
  Binnenvaartschip LIA

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,232
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden