Clicky

 
Transport Online - Acties dreigen bij papierproducent Papyrus

Acties dreigen bij papierproducent Papyrus

Acties dreigen bij papierproducent Papyrus
03-08-2022 10:28 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - De kans dat werknemers actie gaan voeren bij Papyrus, een internationale papiergroothandel, wordt met de dag groter. Werknemers keerden zich eerder al massaal tegen het eindbod van hun werkgever. Die weigert vooralsnog de medewerkers een fatsoenlijke loonsverhoging te bieden. Bestuurder FNV Media & Cultuur, Bernard van Iren: "De actiebereidheid is enorm."

Met een pover eindbod, waaronder 2,5 procent per 1 juli 2022, € 50 extra vanaf 1 maart 2023 en 1,4 procent per 1 november 2023 denkt Papyrus zijn werknemers tevreden te stellen. Van Iren: ‘Papyrus heeft een prima financieel jaar achter de rug, maar dat vertaalt zich voorlopig alleen in de hoge bonussen die de top van het bedrijf aan zichzelf heeft uitgekeerd. De mensen die zich op de werkvloer drie slagen in de rondte werken om het bedrijf gezond te houden, kunnen nog maar net de boodschappen betalen. Het eindbod van Papyrus voelt voor als hen een enorme klap in het gezicht.’

De leden van de FNV bij Papyrus mochten de afgelopen weken stemmen over het eindbod en zeiden bijna unaniem ‘nee’. Met name het povere loonbod viel in slechte aarde, maar ook het ontbreken van de zogeheten 80-90-100-regeling, die bedoeld is om oudere werknemers zo lang mogelijk binnen boord te houden, en het voornemen om het sociaal plan te verslechteren zetten kwaad bloed.

Vakbond FNV eist een structurele verhoging van de salarissen van € 125 euro per 1 september 2022, € 100,- per 1-3-2023, vanaf 1 augustus 1,25 procent erbij en 1,75 procent vanaf 1 november 2023 in een cao met een looptijd tot 1 januari 2024. Verder moet de 80-90-100-regeling gaan gelden vanaf 3 jaar vóór de AOW-leeftijd en moet het huidige sociaal plan overeind blijven.

Op 9 augustus komen  werkgever en vakbonden nog eenmaal bijeen om tot een breed gedragen afspraak te komen. Mocht dat niet lukken, dan komen de FNV leden een dag later samen om het vervolg te bespreken. Acties lijken in dat geval onvermijdelijk. Van Iren: "We hebben de actiebereidheid onder onze leden gepeild en unaniem is ingestemd met acties als Papyrus niet met iets beters op de proppen komt."

Papyrus is marktleider in Europa op het gebied van onder meer de verkoop van grafisch papier, business papers, faciliteiten en industriële verpakkingen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nijmegen. Er werken zo’n 90 werknemers die onder de cao vallen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden