Clicky

 
Transport Online - Deutsche Bahn belooft werknemers een bonus voor besparen energie

Deutsche Bahn belooft werknemers een bonus voor besparen energie

Deutsche Bahn belooft werknemers een bonus voor besparen energie
02-08-2022 11:50 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP/DPA

BERLIJN - Het Duitse staatsspoorbedrijf Deutsche Bahn wil alle werknemers met een bonus stimuleren om energie te besparen op de werkplek. Als het doel gehaald wordt, krijgt iedereen een eenmalig bedrag tussen de 100 en 150 euro. Het hoofd personeelszaken Martin Seiler wil bereiken "dat alle 200.000 werknemers zich inzetten om met grote en kleine maatregelen een aanzienlijke hoeveelheid energie te besparen".

Deutsche Bahn liet nog niet weten wat het doel is of hoe dat gemeten wordt. Wel geeft Seiler aan dat het gaat om het gebruik van bijvoorbeeld de verlichting, verwarming en airconditioning. "Misschien kunnen mensen ook de trap nemen in plaats van de lift."

Het bedrijf doet ook zelf aan energiebesparing, door bijvoorbeeld de buitenverlichting van het hoofdkantoor te verwijderen en de verwarming op duurzame energie te laten draaien. Momenteel voert Deutsche Baan een proef uit met het opwekken van eigen energie op het spoor. Op bepaalde trajecten zijn zonnepanelen op de dwarsliggers tussen de rails gelegd.

Het Duitse spoor is met 10 terawattuur per jaar de grootste energieverbruiker van Duitsland. Het afgelopen jaar zou 62 procent daarvan zijn opgewekt uit hernieuwbare energiebronnen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden