Clicky

 
Transport Online - VDL Nedcar kan vier maanden langer voor BMW werken

VDL Nedcar kan vier maanden langer voor BMW werken

VDL Nedcar kan vier maanden langer voor BMW werken
29-07-2022 12:16 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP

MAASTRICHT - VDL Nedcar kan vier maanden langer auto's in Born maken voor BMW. Het bedrijf heeft een nieuwe overeenkomst gesloten met BMW waarin dat is afgesproken, maakte de provincie Limburg vrijdag bekend.

De eerder afgesproken einddatum voor de productie van met name MINI's is daarmee verschoven van 1 november 2023 naar 1 maart 2024.

Intussen gaan onderhandelingen met andere automerken een beslissende fase in, heeft het bedrijf aan de provincie laten weten. VDL heeft drie scenario's voor ogen. "Naast een toekomst als onafhankelijk autobouwer voor één grote opdrachtgever of voor meerdere kleinere opdrachtgevers werkt VDL Nedcar aan een derde scenario", aldus de Limburgse gedeputeerde Stephen Satijn van economie. "Daarin zou VDL Nedcar zich naar eigen zeggen kunnen ontwikkelen tot een centrum voor mobiliteit en innovatie."

Bij zo'n centrum voor mobiliteit en innovatie kan volgens VDL worden gedacht aan de productie van verschillende soorten voertuigen. Die zou de autofabriek "mogelijk deels in kleinere series" kunnen bouwen, "gecombineerd met andere activiteiten, zoals innovaties op het gebied van elektrificatie, connectiviteit, autonoom rijden en services", aldus Satijn. "Deze verbreding van activiteiten zorgt er naar de mening van het bedrijf voor dat VDL Nedcar aantrekkelijker wordt en blijft als onafhankelijk autobouwer."

VDL Nedcar heeft vrijdag de medewerkers van de fabriek in Born op de hoogte gesteld van de nieuwe ontwikkelingen. "VDL Nedcar heeft vandaag in de communicatie naar haar medewerkers nogmaals benadrukt dat het bedrijf een kansrijke toekomst heeft", schrijft Satijn (VVD) vrijdag aan Provinciale Staten. "De vorm waarin deze gestalte krijgt, kan nu nog niet met zekerheid worden aangegeven, maar deze zal passen binnen een van de eerder geschetste scenario’s, dan wel een combinatie van deze drie mogelijkheden."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden