Clicky


KLM roept overstappende reiziger op geen koffers mee te nemen

KLM roept overstappende reiziger op geen koffers mee te nemen
21-07-2022 11:07 | Burgerluchtvaart | auteur ANP

SCHIPHOL - [update 13:10 uur] KLM heeft overstappende reizigers die vanuit het buitenland naar Schiphol vliegen opgeroepen om geen koffers mee te nemen. "Het gaat om transferpassagiers die vanaf een Europese bestemming reizen naar een andere Europese bestemming via Amsterdam", zegt een woordvoerder.

Als de eindbestemming Amsterdam is, of wanneer passagiers vliegen van Amsterdam naar een andere eindbestemming dan is er volgens de zegsman geen probleem. De maatschappij kampt met de gevolgen van een eerdere storing in het bagagesysteem op Schiphol.

De woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij benadrukt dat KLM de systemen niet in beheer heeft. Dat transferpassagiers in Europa donderdag alleen met handbagage reizen, geeft volgens de maatschappij ruimte om zoveel mogelijk koffers die woensdag achtergebleven zijn, op de vluchten van donderdag direct na te sturen naar passagiers.

Een woordvoerder van Schiphol laat weten dat de storing woensdag al was opgelost. De problemen donderdag zijn "de naweeën van gisteren", aldus de zegsman. "Het ging om een technisch mankement, het bagagesysteem loopt zoals het hoort te lopen."

De bagage is de laatste tijd een groot probleem op Schiphol, waar veel koffers zich ophopen. Reizigers hebben de afgelopen periode veel last gehad van vertragingen, annuleringen, kwijtgeraakte bagage en lange wachttijden op de luchthaven. Dat is op andere Europese luchthavens ook het geval.

"KLM vindt het extreem vervelend dat passagiers langer op hun koffers moeten wachten en dat bepaalde passagiers nu de dupe worden van deze problematiek", aldus de maatschappij.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar
  • Sipke Appel
    PH-KVG (MSN 20211)
  • Sipke Appel
    PH-CKA (MSN 33694)
  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)