Clicky

 
Transport Online - OM verdenkt vrachtwagenchauffeur en bestuurder bestelbus van veroorzaken dodelijk ongeluk A28

OM verdenkt vrachtwagenchauffeur en bestuurder bestelbus van veroorzaken dodelijk ongeluk A28

OM verdenkt vrachtwagenchauffeur en bestuurder bestelbus van veroorzaken dodelijk ongeluk A28
20-07-2022 13:16 | Ongevallen | auteur Redactie

LEEUWARDEN - Het Openbaar Ministerie (OM) in Noord-Nederland verdenkt twee mannen van 55 jaar van het veroorzaken van een verkeersongeval op de A28 bij Beilen op vrijdag 15 juli 2022. Bij dat ongeval is een 56-jarige motorrijder uit Amersfoort overleden.

Eén van de mannen, afkomstig uit Mill, heeft die dag rond 15:00 uur zijn vrachtwagen stilgezet op de A28. Door het stilzetten van de vrachtwagen is achter hem een file ontstaan. In die file komt het tot een ongeval waarbij een 55-jarige chauffeur van een bestelbus, zonder vaste woon- of verblijfplaats, en de motorrijder betrokken zijn geweest.

Verdachten

Op dit moment loopt het onderzoek naar het dodelijke ongeval nog. Het hoe en waarom van het incident moet blijken uit dat onderzoek, waardoor nu nog geen conclusies kunnen worden getrokken. Beide verdachten zijn afgelopen weekend verhoord en vrijgelaten. Wel zijn hun rijbewijzen ingenomen. De mannen blijven verdachten in dit onderzoek.

Levensgevaarlijk

“Het stilzetten van voertuigen op doorgaande wegen kan leiden tot levensgevaarlijke situaties. Dat blijkt wel uit het tragische ongeval van afgelopen vrijdag”, zegt hoofdofficier van justitie Diederik Greive van het parket Noord-Nederland.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden