Clicky


Vrachtwagen in brand na aanrijding met wegafzetting op de A1

Vrachtwagen in brand na aanrijding met wegafzetting op de A1 [+foto]
19-07-2022 19:08 | Ongevallen | auteur Redactie | Esther van der Wal

DEVENTER - [update 19:37 uur] De A1 tussen Deventer-Oost en afrit Bathmen in oostelijke richting is afgesloten voor het verkeer vanwege een ernstig ongeval met een vrachtwagen die na een aanrijding met een wegafzetting in brand is gevlogen.

Op de A1 in oostelijke richting stond een wegafzetting vanwege een pechgeval. De rechterrijstrook was dicht. Een vrachtwagenchauffeur heeft de wegafzetting en de rode kruizen boven de weg niet opgemerkt en is vol op de botsabsorber ingereden. De vrachtwagen vloog daarbij in brand.

De vrachtwagenchauffeur is volgens de politie gewond geraakt en wordt momenteel in de ambulance behandeld. De vrachtwagen is uitgebrand en de schade is fors. De rechterrijstrook was afgesloten vanwege een vrachtwagen met een lekke band, waarvan de band op dat moment werd verwisseld.

Ingesloten verkeer wordt door de politie weggeleid, de snelweg blijft voorlopig dicht vanaf Deventer Oost richting Twente voor onderzoek van de politie, bergen van de voertuigen en herstel van het asfalt. Door de aanrijding is er een grote kras in de weg getrokken.