Clicky

 
Transport Online - ANWB: ook dinsdag richting avond rustig, amper hitteproblemen

ANWB: ook dinsdag richting avond rustig, amper hitteproblemen

ANWB: ook dinsdag richting avond rustig, amper hitteproblemen
19-07-2022 18:46 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - [update 18:47 uur]

Het is ook dinsdagmiddag rustig op de Nederlandse snelwegen, ziet de ANWB. Er is geen sprake van een echte spits, zegt een woordvoerster. Rond 17.30 uur stond er 55 kilometer file, voornamelijk door ongelukken of pechgevallen. Ook voor de Wegenwacht is de situatie ondanks de hitte behapbaar, aldus de ANWB.

Gedurende de ochtend was het wel wat drukker op de wegen naar het strand, maar problemen leverde dat nauwelijks op. De ANWB houdt er rekening mee dat dinsdagavond lokaal wat meer drukte kan ontstaan doordat strandgangers weer huiswaarts keren, bijvoorbeeld vanuit Scheveningen. "Maar op de snelwegen zal je dat niet direct merken."

Er waren gedurende de dag ook weinig tot geen problemen op de weg die veroorzaakt werden door hitte, zegt de woordvoerster, zoals bruggen die niet meer open kunnen of heet asfalt. De verkeersdienst denkt dat de rust op de weg mogelijk ook te maken heeft met de vakantieperiode. "De afgelopen dagen was er ook nauwelijks sprake van spits." Mogelijk zijn er ook mensen thuisgebleven vanwege het warme weer.

De ANWB waarschuwt weggebruikers dat het besturen van een voertuig bij extreme hitte eenzelfde risicofactor heeft als rijden onder invloed van alcohol. Een binnentemperatuur van 35 graden komt volgens diverse studies overeen met 0,5 promille alcohol in het bloed. Automobilisten wordt aangeraden om voldoende water mee te nemen en de airco niet kouder dan zes graden onder de buitentemperatuur te zetten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden