Clicky

 
Transport Online - Zout gestrooid om wegen te koelen

Zout gestrooid om wegen te koelen

Zout gestrooid om wegen te koelen
18-07-2022 19:04 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - Op meerdere plekken in Nederland wordt deze dagen zout gestrooid. Niet tegen ijzel, maar juist vanwege de verwachte tropische hitte. Zout kan namelijk helpen voorkomen dat het asfalt beschadigd raakt door hitte.

In Flevoland rijden dinsdag drie strooiwagens rond om zout op de provinciale rotondes te strooien. "Vrachtwagens die een rotonde naderen en remmen en optrekken, kunnen zorgen voor schade aan het asfalt, dat door de hitte zachter wordt", verklaart de provincie.

De gemeente Epe zet ook strooiwagens in vanwege smeltend asfalt. "De aandacht richt zich in de eerste plaats op kruisingen en rotondes in en rond de bebouwde kom en andere druk bereden weggedeelten", verklaart de Gelderse gemeente. Smeltend asfalt is namelijk schadelijk voor de wegen en autobanden, maar loskomende steentjes kunnen bovendien gevaarlijk zijn voor andere weggebruikers. De Overijsselse gemeente Zwartewaterland strooit maandag en dinsdag, "vooral op de wegen met veel verkeer".

Asfalt is warmer dan de buitenlucht. Tussen Amsterdam en Haarlem zijn maandag asfalttemperaturen van bijna 50 graden gemeten, aldus gegevens van Rijkswaterstaat. Bij Middelburg, Terneuzen en Burgh-Haamstede in Zeeland, bij Almere, de Afsluitdijk, Doetinchem, Boxmeer en bij Valkenburg bereikte het wegdek temperaturen van meer dan 47 graden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden