Clicky

 
Transport Online - Zo ga je met je financiën om als beginnende zzp'er

Zo ga je met je financiën om als beginnende zzp'er

Zo ga je met je financiën om als beginnende zzp'er
18-07-2022 17:29 | Algemeen | auteur gesponsorde content

AMSTERDAM - Als startende ondernemer komt er veel tegelijk op je af: klanten binnenhalen, je administratie op orde houden en natuurlijk je financiën regelen. Dit alles kan soms best overweldigend voelen. Vooral dit laatste, je financiën op orde houden, is erg belangrijk. Want zonder inkomsten of zonder overzicht in je inkomsten is het lastig je bedrijf staande te houden. In dit artikel geven we jou, als beginnende zzp’er, een aantal tips om overzicht te krijgen in je financiën en deze op orde te houden.

Werk en privé gescheiden

Als beginnende zzp’er is het gemakkelijk het overzicht te verliezen tussen wat er binnenkomt en wat er uit gaat qua geld. Het is daarom ten zeerste aan te raden een zakelijke bankrekening te openen. Met een zakelijke rekening houd je namelijk het geld dat binnenkomt via je bedrijf (en dat je dus ook weer deels gebruikt voor je bedrijf) en het geld van je privé rekening gescheiden.

Een zakelijke bankrekening openen hoeft niet veel geld te kosten. De meeste zakelijke banken hebben acties voor beginnende ondernemers waarmee je bijvoorbeeld de eerste 3 maanden geen geld betaalt voor je zakelijke bankrekening. Daarna betaal je vaak maar zo’n €1,50 per maand.

Maak potjes

Probeer, zodra je geld binnenkomt, dit te verdelen over een aantal potjes. Zo kan het handig zijn in ieder geval een potje te hebben voor belastingen. Wanneer je namelijk begint als zzp’er moet je zelf je inkomstenbelastingaangifte terugbetalen. Ook moet je over elke geleverde dienst of product btw rekenen. Omdat je maar een keer per kwartaal je btw-aangifte hoeft te doen, vergeten veel beginnende zzp’ers dit bedrag opzij te zetten.

Ook kun je potjes maken voor bijvoorbeeld de producten en materialen die je moet inkopen om jouw diensten of producten te kunnen leveren. Zet doelen en reken uit hoeveel je voor elk potje wilt reserveren. Zet vervolgens elke keer dat er geld binnenkomt een deel van het bedrag opzij voor elk potje. Zo hoef je je nooit meer zorgen te maken over dat je een rekening niet kunt betalen.

Zo maak je winst

Een manier om er zeker van te zijn dat je winst draait is om ook een potje te maken voor winst. Je kunt beginnen met een klein bedrag van je totale inkomsten hiervoor te reserveren, dit kun je later altijd nog uitbreiden. De eerste paar maanden zal het nog een beetje uitvogelen zijn hoeveel geld je voor elk potje nodig zult hebben, maar op een gegeven moment kun je hier wel een redelijke schatting van maken.

Wanneer je ervoor zorgt dat je elke maand een bepaalde hoeveelheid geld in het winst potje kunt stoppen creëer je ook meteen een buffer voor zwaardere tijden met ziekte of minder werkgevers. Je zou hier natuurlijk ook weer een apart potje voor kunnen maken op je zakelijke spaarrekening.


Dit was een gesponsord artikel. Ook geïnteresseerd in de mogelijkheden om een gesponsord artikel te plaatsen? Neemt u vrijblijvend contact op!

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden