Clicky


Te hoog, te zwaar en overtredingen van de rij- en rusttijden bij controles

Te hoog, te zwaar en overtredingen van de rij- en rusttijden bij controles [+foto's]
13-07-2022 15:57 | Controles | auteur Redactie | Esther van der Wal

WITTLICH - Woensdagochtend heeft de Duitse politie controles uitgevoerd op het commerciële goederenverkeer op de parkeerplaats "Schneifel-Ost" langs de A60. Naast overtredingen van rij- en rusttijden constateerden de agenten ook een duidelijk overbelast houttransport.

Het houttransport geladen met sparrenstammen was onderweg van Adenau (district Ahrweiler) naar de zagerij in Vielsalm (België). Het houttransport was 25 cm te hoog doordat de sparrenstammen te hoog werden geladen, hier is slechts 4 meter toegestaan. Op een weegschaal werd een totaalgewicht van bijna 50 ton gewogen terwijl 40 ton is toegestaan. Nadat de chauffeur een deel van het hout had gelost en daarmee weer de toegestane totale hoogte en het toegestane totale gewicht had bereikt, mocht hij zijn rit voortzetten.

In de afgelopen twee dagen hebben agenten al meerdere houttransporten stopgezet die hun toegestane totale gewicht van 40 ton hadden overschreden.

Maandag is een met eiken geladen houttransport gestopt op de B50 bij Erden (Moezel). Op de weegschaal werd een totaalgewicht van 45,1 ton gewogen. Ook hier moest de chauffeur een deel van de stammen uitladen voordat hij verder kon.

Gisteren stopten de ambtenaren toen een ander houttransport op de A64 bij Trier, dat douglasstammen vervoerde van Luxemburg naar de zagerij in Ramstein-Miesenbach (district Kaiserslautern). Hier werd op de weegschaal een totaalgewicht van 44,5 ton gewogen. Ook hier mocht de chauffeur zijn rit voortzetten toen hij een gedeelte van de lading had gelost.