Clicky


Twee uur wachten op Schiphol maandag, veel laatkomers Transavia

Twee uur wachten op Schiphol maandag, veel laatkomers Transavia
11-07-2022 16:50 | Burgerluchtvaart | auteur ANP

SCHIPHOL - Reizigers hebben op Schiphol ook maandag weer lang moeten wachten om door de security te komen. Op de drukste momenten liep de wachttijd op tot twee uur, meldt een woordvoerder. Dat komt doordat er minder beveiligers beschikbaar waren dan gepland en reizigers eerder naar de luchthaven kwamen dan het door Schiphol ingestelde maximum van vier uur voor vertrek.

Het heeft ertoe geleid dat luchtvaartmaatschappij Transavia veel passagiers te laat bij het vliegtuig zag aankomen. "Afgelopen weekend ging het beter, maar vandaag was het weer heel druk", aldus een woordvoerster. Als passagiers voor een vlucht ontbreken, probeert de maatschappij doorgaans nog even te wachten en de vlucht te vertragen, maar dit lukt niet altijd. Transavia zag afgelopen weekend op Eindhoven Airport meer laatkomers dan op Schiphol.

Schiphol zei eerder op maandag dat het beperken van het aantal passagiers om drukte tegen te gaan lijkt te werken. Wel gaat de luchthaven reizigers nog nadrukkelijker oproepen maximaal vier uur voor vertrek aanwezig te zijn.