Clicky

 
Transport Online - Storing bij Britse douane: noodoplossing van kracht

Storing bij Britse douane: noodoplossing van kracht

Storing bij Britse douane: noodoplossing van kracht
11-07-2022 16:13 | Transport | auteur Redactie | Esther van der Wal

DOVER - [update 16:07 uur] Sinds zondagmiddag 10 juli 17:00 uur is er een storing bij de Britse douane en was het niet mogelijk om per vrachtwagen van en naar Groot-Brittannië te rijden.

Het computersysteem van de Britse douane, HM Revenue & Customs, ligt eruit waardoor er geen Goods Movement Reference/GMR aangevraagd kunnen worden. Zonder deze GMR was het echter niet mogelijk om aan boord van de schepen van bijvoorbeeld DFDS te gaan.

Maandamiddag rond 16:00 uur  ligt het systeem nog steeds plat maar er is een boodprocedure in werking gesteld net als in maart en april dit jaar toen er ook een grote storing in het systeem was.

"We kunnen nu op de Barcodes van het MRN/T1 document inboeken, het geeft echter wel vertraging", laat een transportondernemer maandagmiddag weten aan onze redactie.

"Er zijn nog geen vrachtwagens van ons daadwerkelijk aangekomen in Groot-Brittannië. Het leeg terugrijden vanuit Groot-Brittannië heb ik nog geen ervaring mee, de eersten komen vanavond pas terug. Het schijnt dat je het GB EORI nummer moet laten zien. Voor ons is dat geen probleem, we hebben het naar alle chauffeurs gemailed."

DFDS bevestigt maandagochtend de storing en adviseerde vrachtwagenchauffeurs zonder geldig GMR niet naar de vertrekhaven te gaan omdat zij toch niet aan boord mogen.

Hoe lang de storing nog gaat duren is op dit moment onbekend.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden