Clicky

 
Transport Online - Langzaamaanacties op de A7, A32 en A37 beboet

Langzaamaanacties op de A7, A32 en A37 beboet

Langzaamaanacties op de A7, A32 en A37 beboet
10-07-2022 22:42 | Weer en Verkeer | auteur ANP

GRONINGEN - Zogenoemde langzaamaanacties van zondag op snelwegen in het noorden van het land, zijn door de politie beboet. De acties waarbij langzaam werd gereden door voornamelijk personenauto's waren op de A7, A32 en A37, meldt de politie.

De actievoerders reden onder andere onnodig links en gebruikten de vluchtstrook. Beide acties zijn strafbaar en kunnen leiden tot zeer gevaarlijke situaties, aldus de politie. De actievoerders kunnen dan ook rekenen op "boetebedragen die kunnen oplopen tot honderden euro's". Er zijn ook kentekens genoteerd en beelden gemaakt, dus de politie sluit niet uit dat later ook nog boetes volgen.

Verkeer ondervond hinder bij Beetsterzwaag en Drachtstercompagnie (A7), Steenwijk (A32) en Holsloot (A37). Volgens een politiewoordvoerder waren bij de langzaamaanacties zondag geen trekkers betrokken.

De woordvoerder zegt dat de actievoerders over het algemeen "sympathiseerden met boeren en tegen het stikstofbeleid van de overheid" zijn. Zij hadden onder meer rode zakdoeken bij zich, symbool geworden voor de boerenprotesten. Boeren en sympathisanten voeren al een tijd actie tegen de stikstofplannen van het kabinet, onder meer door (snel)wegen te blokkeren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden