Clicky

 
Transport Online - DB Schenker viert opening vijftigste eco warehouse na modernisering

DB Schenker viert opening vijftigste eco warehouse na modernisering

DB Schenker viert opening vijftigste eco warehouse na modernisering
04-07-2022 12:04 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

TILBURG - DB Schenker, een van 's werelds grootste wereldwijde logistieke dienstverleners, heeft in Tilburg een duurzame logistieke terminal heropend. Na een uitgebreide modernisering in het afgelopen jaar, is de terminal nu door moederbedrijf Deutsche Bahn gecertificeerd als vijftigste eco warehouse van DB Schenker. Eco warehouses maken deel uit van een door DB Schenker ontwikkeld geïntegreerd concept dat een energiezuinige operatie van logistieke terminals mogelijk maakt, waardoor het welzijn van de werknemers wordt verbeterd en de CO2-uitstoot sterk wordt gereduceerd.

De internationale hub kreeg een volledige make-over, die milieu-efficiënte en ruimere cross-dockingwerkzaamheden mogelijk maakt met moderne technologie om een grotere mate van milieubescherming te garanderen. Bij de verbouwing van de terminal werden wereldwijde normen voor duurzaam bouwen gehanteerd - zoals normen voor warmte-isolatie, het gebruik van hernieuwbare grondstoffen uit de regio, de installatie van moderne natuurlijke lichtinstallaties voor het welzijn van de werknemers en het gebruik van efficiënte HVAC-systemen voor verwarming, ventilatie en airconditioning.

Op het terrein zijn ook vijf bijenkorven en drie insectenhotels geplaatst om de biodiversiteit in de omgeving te vergroten. Daarnaast is het gebruik van intern materieel verminderd door de semi-automatisering van de goederenafhandeling. Verder is het afvalbeheer in de kantoren verbeterd en zijn er oplaadpunten voor elektrische fietsen en voertuigen geïnstalleerd.

"Eco warehouses zijn de toekomst van onze terminals", zegt Cyrille Bonjean, Head of Land Transport bij DB Schenker Europe. "De faciliteit in Tilburg is het meest recente voorbeeld van hoe snel we evolueren naar sterk geautomatiseerde, eco-efficiënte vrachthubs. Dit ondersteunt onze strategische doelstelling om in 2040 CO2-neutraal te zijn en het heeft al een positief effect op onze medewerkers, die nu kunnen werken in een toekomstbestendige, professionele en veilige omgeving."

"DB Schenker BeNeLux blijft investeren in een duurzame toekomst", zegt Pierre van Diesen, Head of Land Transport bij DB Schenker BeNeLux. "De landtransportvestiging in Tilburg, een van de logistieke hotspots in Nederland, is een strategische locatie binnen ons Europese netwerk. De korte afstand tot de snelweg A58 is ideaal en helpt onze CO2-uitstoot te verminderen."

De vernieuwde terminal heeft een oppervlakte van 59.210 m2. Met 90 laaddocks is het magazijn volledig aangepast aan cross-dockactiviteiten voor palletdistributie en kunnen meer dan 20.000 zendingen per week worden verwerkt. Het gebruik van een ingebouwde sleepkabel automatiseert het interne transport van pallets, wat bijdraagt aan de verbetering van efficiëntie en veiligheid. De nieuwe infrastructuur van de locatie zal worden aangepast in lijn met de groei van de transportactiviteiten, zodat de veiligheid, de beveiliging en de efficiëntie ook in de toekomst kunnen worden gehandhaafd. De terminal biedt werk aan in totaal 350 mensen.

Foto's

  • J.Roeland
    ROS
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden