Clicky

 
Transport Online - Defensie heeft zware vrachtwagens klaarstaan om tractoren te kunnen afvoeren tijdens boerenacties Schiphol

Defensie heeft zware vrachtwagens klaarstaan om tractoren te kunnen afvoeren tijdens boerenacties Schiphol

Defensie heeft zware vrachtwagens klaarstaan om tractoren te kunnen afvoeren tijdens boerenacties Schiphol
01-07-2022 17:15 | Transport | auteur ANP

DEN HAAG - Defensie staat klaar om luchthaven Schiphol maandag te helpen. Boerenorganisaties hebben aangekondigd het land die dag plat te willen leggen. "Als het nodig is dan springt Defensie bij", zei de bewindsvrouw na de ministerraad.

"Schiphol is vitaal. Dat moet kunnen doordraaien", aldus Ollongren. Ze riep de boeren op niet naar Schiphol te komen om te betogen. De wegen naar de luchthaven moeten vrij blijven.

De Koninklijke Marechaussee is verantwoordelijk voor de beveiliging van Schiphol. De marechaussee heeft al zwaar materieel zoals pantservoertuigen naar de luchthaven gebracht in verband met de aangekondigde actie, aldus een woordvoerder van het ministerie van Defensie.

Ook heeft Defensie zware vrachtwagens met diepladers klaarstaan zodat in beslag genomen tractoren kunnen worden afgevoerd. Eerder deze week heeft de krijgsmacht de politie ook al op deze wijze ondersteund.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden