Clicky

 
Transport Online - Airbus krijgt miljardenorders van Chinese maatschappijen

Airbus krijgt miljardenorders van Chinese maatschappijen

Airbus krijgt miljardenorders van Chinese maatschappijen
01-07-2022 14:19 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/BLOOMBERG

PARIJS - De Europese vliegtuigfabrikant Airbus heeft voor meer dan 37 miljard dollar (zo'n 35 miljard euro) aan orders ontvangen van vier Chinese luchtvaartmaatschappijen. In totaal bestelden China Southern Airlines, China Eastern Airlines, Air China en Shenzhen Airlines bijna driehonderd toestellen van de A320neo-serie bij Airbus.

China Southern Airlines, de grootste Chinese luchtvaartmaatschappij, heeft 96 toestellen van de A320neo-serie besteld, die naar verwachting tussen 2024 en 2027 geleverd zullen worden. Ook gaat de luchtvaartmaatschappij extra toestellen leasen. De waarde van de opdracht van China Southern bedraagt ruim 12 miljard dollar. China Eastern Airlines heeft honderd A320neo-toestellen besteld, Air China 64 en Shenzhen Airlines 32.

China Southern Airlines liet daarbij weten zijn capaciteit met de nieuwe toestellen met ongeveer 13 procent uit te breiden om te kunnen profiteren van het snelle herstel van de luchtvaart na de coronacrisis. De grote order van China Southern Airlines voor Airbus is een klap voor de Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing, die normaal gesproken de grootste leverancier is van toestellen aan de Chinese luchtvaartmaatschappij.

Boeing kampt nog altijd met de nasleep van de twee crashes van zijn 737 MAX-toestel. China Southern Airlines schrapte in mei al meer dan honderd Boeings 737 MAX-toestellen uit zijn vlootplannen voor de korte termijn vanwege onzekerheid over leveringen door Boeing.

Foto's

  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden