Clicky

 
Transport Online - Chauffeur vrachtwagen met dode migranten Texas had meth gebruikt

Chauffeur vrachtwagen met dode migranten Texas had meth gebruikt

Chauffeur vrachtwagen met dode migranten Texas had meth gebruikt
01-07-2022 10:16 | Buitenland | auteur ANP

SAN ANTONIO - De vermoedelijke bestuurder van een vrachtwagen in Texas waarin maandag tientallen dode migranten werden aangetroffen was naar verluidt onder invloed van methamfetamine toen de politie hem vond. Dat zegt Henry Cuellar, de Democratische vertegenwoordiger van het district dat het oostelijke deel van San Antonio omvat. Cuellar baseert zich daarbij op gerechtelijke documenten die hij heeft ingezien. Methamfetamine, oftewel 'meth', is een krachtige synthetische drug die het gedrag van de gebruiker sterk beïnvloedt.

De chauffeur, een inwoner van Texas, had zich verstopt in de buurt van de verlaten vrachtwagen, maar de politie vond hem toch. Na zijn arrestatie bleek dat hij sporen van meth in zijn bloed had. De chauffeur is inmiddels aangeklaagd wegens deelname aan dodelijke mensensmokkel. Als hij schuldig wordt verklaard, kan hij worden veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf of zelfs de doodstraf.

Dinsdag werden al twee Mexicaanse staatsburgers aangeklaagd in verband met de aangetroffen dode migranten. De twee wordt een dodelijke poging tot mensensmokkel en illegaal wapenbezit ten laste gelegd, staat in gerechtelijke documenten.

De 53 omgekomen migranten, vermoedelijk allen afkomstig uit Centraal-Amerikaanse landen, werden door de Amerikaanse immigratiedienst ontdekt aan de rand van de Zuid-Texaanse stad San Antonio, op zo'n 250 kilometer van de Mexicaanse grens. De temperatuur was op dat moment 39,4 graden Celsius. Volgens de autoriteiten was er geen water of airconditioning in de laadruimte waar de migranten zich ophielden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden