Clicky

 
Transport Online - Boerenactie op A1 verplaatst naar rand van Twente bij Rijssen [+foto]

Boerenactie op A1 verplaatst naar rand van Twente bij Rijssen

Boerenactie op A1 verplaatst naar rand van Twente bij Rijssen [+foto]
29-06-2022 15:46 | Weer en Verkeer | auteur ANP

HENGELO - [update 15:46 uur] De actie van demonstranten met trekkers op de A1 is verplaatst vanaf de Duitse grens richting de rand van Twente bij Rijssen. In eerste instantie werd alleen de A1 bij Oldenzaal richting Hengelo geblokkeerd door trekkers. Onderhand staat het verkeer ook rond knooppunt Azelo in beide richtingen stil. Er ontstaan "lange files", aldus de ANWB.

Actievoerders zetten bij Rijssen in beide richtingen landgrensborden neer. Die zijn mogelijk meegenomen vanaf de Duits-Nederlandse grens bij de eerdere actie. Daarmee drukken ze de wens uit onder Duits stikstofbeleid te vallen. Het is de derde dag op rij dat er actie wordt gevoerd tegen het stikstofbeleid van het kabinet.

Vluchtstroken op de A1 zouden vrij zijn waardoor hulpdiensten er langs kunnen. De politie is aanwezig, maar een woordvoerster kan niet zeggen hoe er op de actie wordt gereageerd. Tractoren mogen niet op de snelweg rijden. "We handhaven waar mogelijk, maar hoe dat eruit ziet verschilt per situatie, wat haalbaar en het meest effectief is. Veiligheid staat voorop", aldus de politie.

De vertragingen op de A1 lopen op tot ruim een half uur. Verkeer in beide richtingen wordt aangeraden via Zwolle te rijden. Aansluitende wegen van de A1 stromen ook vol verkeer.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden