Clicky

 
Transport Online - Silk Way West Airlines bestelt twee Airbus A350F vrachtvliegtuigen

Silk Way West Airlines bestelt twee Airbus A350F vrachtvliegtuigen

Silk Way West Airlines bestelt twee Airbus A350F vrachtvliegtuigen
29-06-2022 11:15 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

TOULOUSE - Silk Way West Airlines, gevestigd in Bakoe, Azerbeidzjan, heeft een koopovereenkomst getekend voor twee Airbus A350F. Dit is de eerste bestelling uit de Kaspische regio voor dit vliegtuigtype. De vrachtvliegtuigen zijn bedoeld om de bestaande vloot te moderniseren en verder te laten groeien met de meest efficiënte en duurzame vrachtvliegtuigen die op de markt verkrijgbaar zijn.

“We zijn verheugd om de eerste maar zeker niet de laatste overeenkomst met Airbus te ondertekenen, die het begin markeert van wat een zeer vruchtbare samenwerking zal zijn terwijl wij streven naar toekomstige groei. Ik heb vertrouwen in het succes dat de aankoop van deze nieuwe vliegtuigen ons zal brengen. De ondertekening van deze overeenkomst markeert een nieuwe mijlpaal in de groei van ons bedrijf. Het lijdt geen twijfel dat deze overeenkomst de leidende positie van het bedrijf op de wereldwijde luchtvrachtmarkt in de komende 15-20 jaar zal versterken", aldus dhr. Wolfgang Meier, President van Silk Way West Airlines.

“Ik verwelkom Silk Way West Air Lines als nieuwe Airbus-klant. De A350F is een gamechanger op het gebied van efficiëntie en duurzaamheid voor de vrachtactiviteiten van de toekomst. We kijken ernaar uit om te laten zien hoe positief de economische en ecologische kenmerken van de A350's zullen opvallen ten opzichte van vliegtuigen van de oudere generatie", zei Christian Scherer, Airbus Chief Commercial Officer en hoofd van Airbus International.

De A350F is gebaseerd op 's werelds modernste leider op het gebied van lange afstanden, de A350. Het vliegtuig zal een grote vrachtdeur op het hoofddek hebben en een romplengte die is geoptimaliseerd voor vrachtvluchten. Meer dan zeventig procent van het casco is gemaakt van geavanceerde materialen, wat resulteert in een 30 ton lichter startgewicht, wat samen met de efficiënte Rolls-Royce-motoren een voordeel oplevert van ten minste twintig procent lager brandstofverbruik en CO2-uitstoot ten opzichte van zijn huidige naaste concurrent.

Met een laadvermogen van 109 ton (+3 ton laadvermogen/11 procent meer volume dan zijn concurrentie), bedient de A350F alle vrachtmarkten (Express, stukgoederen, speciale vracht...) en is in de categorie grote vrachtvliegtuigen het enige nieuwe generatie vrachtvliegtuig dat op tijd klaar is voor de verbeterde ICAO CO₂-emissienormen.

De A350F, gelanceerd in 2021, registreerde tot op heden 31 bestellingen en toezeggingen van zes klanten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden