Clicky

 
Transport Online - Piloten willen helpen om chaos op Schiphol te verminderen

Piloten willen helpen om chaos op Schiphol te verminderen

Piloten willen helpen om chaos op Schiphol te verminderen
29-06-2022 09:46 | Algemeen | auteur Redactie | Esther van der Wal

SCHIPHOL - Vandaag heeft de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) aan Schiphol en de luchtvaartmaatschappijen voorgesteld om piloten deze zomer te laten meehelpen om de enorme wachtrijen bij de beveiliging op Schiphol tegen te gaan.

Ook de Nederlandse vliegers hebben teleurgesteld kennisgenomen van het besluit tot annuleren van vluchten deze zomer door Schiphol. Dat zet een streep door vakanties en reizen van veel Nederlanders. Een vakantie, waar velen aan toe zijn na de coronajaren doorspekt met reisrestricties. Dit gebeurt ook nog eens in een periode dat de luchtvaart opkrabbelt uit een crisis en inkomsten in de zomerperiode van groot belang zijn om verder te herstellen.

Om het leed van zoveel mogelijk vakantiegangers te voorkomen, steken piloten de helpende hand uit naar Schiphol en bieden wij aan om te helpen bij de security-afdeling van Schiphol. Andere initiatieven hiertoe liepen spaak vanwege de benodigde security clearance. Piloten zijn door hun beroep al bevoegd om een veiligheidsfunctie uit te oefenen. Als er door de annuleringen piloten over zijn, biedt dat juist de mogelijkheid bij te springen. Daarmee
houden we annuleringen, schade en reisleed zo beperkt mogelijk.

"Uiteraard willen wij op geen enkele wijze mogelijke arbeidsvoorwaardelijke trajecten van onze collega’s op de grond beïnvloeden. Er kan dus geen sprake zijn van vervangende inzet om bijvoorbeeld acties van grondpersoneel te breken of wervingstrajecten te vertragen. Wij staan voor onze collega’s op de grond en steunen hen in goede en eerlijke afspraken met hun werkgevers", aldus een woordvoerder van VNV.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden