Clicky


Van Haga eist vertrek Benschop: 'Deze brokkenpiloot helpt onze hele luchthaven naar de ratsmodee'

Van Haga eist vertrek Benschop: 'Deze brokkenpiloot helpt onze hele luchthaven naar de ratsmodee'
27-06-2022 08:48 | Algemeen | auteur Redactie | Esther van der Wal

DEN HAAG - Tweede Kamerlid Wybren van Haga (BVNL), die bij de chaos in de meivakantie vroeg om het leger op Schiphol in te zetten, heeft opnieuw een spoeddebat aangevraagd nu blijkt dat de oplossingen voor Schiphol-chaos allemaal van de baan geschoven.

“Deze totale chaos, waarbij niet alleen duizenden reizigers, maar ook luchtvaart- reisorganisaties en uiteindelijk personeel worden getroffen, had met een daadkrachtige directie voorkomen kunnen worden. Maar tot verbijstering van de reis- en luchtvaartwereld zijn aangedragen oplossingen afgewezen of worden ze pas nu bekeken. Nu ligt er alleen een ridicuul krimpplan voor, hetgeen desastreus is voor onze economie”, aldus Van Haga, die stelt dat zijn suggestie om het leger in te zetten wel op een heel goedkope manier is afgeserveerd.

“Ook hier wordt, net zoals bij vele andere dossiers, de oorlog in de Oekraïne er met de haren bijgesleept. Er is, voor zover wij weten, geen enkele Nederlandse militair in de Oekraïne actief. Daarom kunnen militairen prima tijdelijk worden ingezet bij ondermeer controleposten waar nu een groot personeelstekort is. Dat voorstel willen wij alsnog gerealiseerd zien.”

Faaldirecteur moet weg

Verder eist Van Haga ook opnieuw het vertrek van faaldirecteur Dick Benschop “Deze brokkenpiloot harkt jaarlijks 6 ton binnen voor het totaal naar de ratsmodee helpen van onze luchthaven. Hij brengt onze economie grote schade toe en moet zo snel als mogelijk vervangen worden door iemand die Schiphol uit het slop trekt en die de idiote krimpplannen van tafel veegt.”