Clicky


Zaterdag weer minder treinen op enkele trajecten door personeelstekort NS

Zaterdag weer minder treinen op enkele trajecten door personeelstekort NS
24-06-2022 18:54 | Algemeen | auteur ANP

UTRECHT - Door een tekort aan beschikbaar personeel rijden er zaterdag op een aantal trajecten minder treinen, meldt de NS vrijdag. Zo rijden er minder intercity's tussen Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal en Utrecht Centraal, Amsterdam Centraal en Den Haag Centraal, Rotterdam Centraal en Lelystad Centrum en tussen Schiphol Airport en Nijmegen.

Zaterdag rijden er ook minder sprinters tussen Utrecht Centraal en Baarn en tussen Eindhoven Centraal en Weert.

De NS zag zich deze maand al eerder genoodzaakt om minder treinen te laten rijden op een aantal trajecten. Het vervoersbedrijf heeft veel vacatures uitstaan en is op zoek naar onder meer conducteurs, machinisten en monteurs.

Ook Arriva kampt met personeelstekorten. Het vervoersbedrijf kondigt vrijdag aan dat een tijdelijke aanpassing van de treindienstregeling in de Achterhoek met twee weken wordt verlengd. De aanpassing duurt naar verwachting tot en met zaterdag 9 juli. Verspreid over de dag vervallen in deze periode enkele ritten op de trajecten Zutphen-Winterswijk, Zutphen-Apeldoorn en Arnhem-Winterswijk. Wel wordt gegarandeerd dat in elk geval een keer per uur een trein rijdt op deze trajecten.

Arriva heeft last van een "beperkte inzetbaarheid van machinisten".