Clicky

 
Transport Online - Vakbond eist 9,5 procent meer loon grondpersoneel Lufthansa

Vakbond eist 9,5 procent meer loon grondpersoneel Lufthansa

Vakbond eist 9,5 procent meer loon grondpersoneel Lufthansa
22-06-2022 14:15 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP/RTR/DPA

FRANKFURT - De grote Duitse vakbond ver.di wil dat het grondpersoneel van luchtvaartconcern Lufthansa een loonsverhoging van 9,5 procent krijgt, om zo beter om te kunnen gaan met de hoge inflatie. Dat komt neer op minstens 350 euro per maand aan extra loon voor bijvoorbeeld personeel bij de check-in, bagage- en vrachtafhandeling over de komende twaalf maanden.

Ook wil de bond een verhoging van het minimumloon. Ver.di onderhandelt voor ongeveer 20.000 werknemers van Lufthansa. "Na drie jaar van loonoffers zijn werknemers bijzonder hard getroffen door de hoge inflatie", aldus de bond. Volgens ver.di zijn loonsverhogingen belangrijk om personeel bij Lufthansa te behouden en nieuwe werknemers aan te trekken.

Vanwege personeelstekorten heeft Lufthansa honderden zomervluchten geannuleerd, waaronder bij dochterbedrijf Eurowings. Volgende week zal er gepraat worden tussen Lufthansa en ver.di over de looneisen.

Ook in andere sectoren van de Duitse economie wordt om fors meer loon gevraagd vanwege de hoge inflatie. Zo wil de machtige vakbond IG Metall een loonsverhoging van 7 tot 8 procent voor de bijna 4 miljoen werknemers in de Duitse metaal- en elektro-industrie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,481
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats