Clicky


N264 nu ook toegankelijk voor LZV's

N264 nu ook toegankelijk voor LZV's
17-06-2022 11:50 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

ZOETERMEER - De N264 tussen Gennip en de A73 is vrijgegeven voor LZV’s. Dat meldt Transport en Logistiek Nederland.

De N264 vormt de verbinding tussen de N271 en de A73. De N271 is vanaf Gennip naar het zuiden toegankelijk voor LZV’s. Het noordelijke stuk met de aansluiting naar de A73 (bij Heumen) is dat echter niet. Het betekent dat LZV’s nu van de A77 gebruik moeten maken. Voor een aantal vervoerders betekent dat omrijden met veel extra kilometers.

TLN heeft geprobeerd het noordelijke stuk van de N271 vrij te krijgen voor LZV’s. De wegbeheerder heeft die aanvraag afgewezen omdat de route (nog) niet voldoet aan de voorwaarden voor gebruik door LZV’s. TLN heeft vervolgens de RDW gevraagd de N264 vanaf Gennip vrij te geven. Dat verzoek is wel gehonoreerd. Vervoerders in de regio kunnen nu sneller op de A73 komen. Dat is goed voor het milieu en de efficiency.

De nieuwe route is formeel pas toegankelijk als deze op de Digitale Wegenkaart Ontheffingen voor LZV’s van de RDW is verwerkt. De RDW heeft aangegeven dat een dezer dagen te zullen doen. Deze digitale wegenkaart geeft een overzicht van alle wegen waar LZV’s met ontheffing mogen rijden.