Clicky


Vliegveld Brussel verwacht maandag drukte, omboeken geadviseerd

Vliegveld Brussel verwacht maandag drukte, omboeken geadviseerd
15-06-2022 18:52 | Burgerluchtvaart | auteur ANP

BRUSSEL - Reizigers die maandag vanaf het vliegveld van Brussel vliegen, worden geadviseerd hun vlucht om te boeken. Brussels Airport verwacht die dag "een grote impact op de dienstverlening" door stakingen bij beveiligingsbedrijf G4S en een nationale protestactie in de hoofdstad van België. Luchtvaartmaatschappijen zijn al bezig vluchten te annuleren of deze opnieuw in te plannen "om urenlange wachttijden bij de veiligheidsscreening te vermijden".

Zo schrapt Brussels Airlines, de belangrijkste maatschappij op de luchthaven, meer dan de helft van haar vluchten op 20 juni. De maatschappij zegt haar klanten die binnen Europa reizen hierover al te hebben ingelicht. Intercontinentale passagiers worden op zijn laatst donderdag geïnformeerd over de status van hun vlucht. De maatschappij TUI fly zegt wel alle geplande vluchten maandag te kunnen uitvoeren.

Reizigers die er toch voor kiezen maandag vanaf Brussel te vliegen kunnen volgens de luchthaven het best met alleen handbagage reizen. Hoe lang van tevoren zij aanwezig moeten zijn, kunnen ze vinden op de website van de luchthaven.

De vakbonden organiseren maandag in Brussel een nationale betoging voor meer koopkracht. Daar wordt veel hinder van verwacht.

In heel Europa hebben luchthavens, waaronder Brussels Airport, door personeelstekorten problemen nu de toeristische sector weer is opgestart na de coronacrisis. Ook op Schiphol zijn er regelmatig lange rijen en wachttijden voor reizigers.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar