Clicky

 
Transport Online - Vrachtwagen met koeien gekanteld op A2 bij Grathem [+foto's]

Vrachtwagen met koeien gekanteld op A2 bij Grathem

Vrachtwagen met koeien gekanteld op A2 bij Grathem [+foto's]
10-06-2022 07:55 | Ongevallen | auteur ANP | Redactie Transport Online

GRATHEM - [update 14:38 uur] De A2 tussen Maastricht en Eindhoven is in beide richtingen weer helemaal open, na het ongeval met een veewagen in de nacht van donderdag op vrijdag bij het Limburgse Grathem. Rijkswaterstaat meldde om 12.23 uur dat de vrachtwagen is geborgen, de vangrail is hersteld, het wegdek is schoongemaakt en dat er weer verkeer over de A2 rijdt.

Het ongeval vond rond 02.45 uur plaats op de A2 bij Grathem op de rijbaan richting Maastricht. De vrachtwagen kantelde en kwam breed over de weg te liggen. De rijbaan in tegenovergestelde richting werd ook afgesloten, omdat er kalveren losliepen.

Richting Eindhoven werd in de loop van de ochtend een rijstrook vrijgegeven en volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat wat later ook een tweede. Maar de andere kant op, richting Maastricht, bleef de weg nog lange tijd dicht.

De toestand van de bestuurder van de vrachtauto met aanhanger, een 19-jarige man uit Nijkerkerveen, is stabiel, meldde een politiewoordvoerder vrijdagochtend. Of dat betekent dat de man gewond is geraakt, wist de zegsman niet. In totaal werden volgens hem 76 kalveren vervoerd, waarvan er tien ter plekke uit hun lijden moesten worden verlost. Ook een aantal andere kalveren zou gewond zijn geraakt, een dierenarts zou beslissen wat daarmee zou gebeuren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden