Clicky


Delin Property verhuurt 33.500 m2 nieuwbouwdistributiecentrum Gilze

Delin Property verhuurt 33.500 m2 nieuwbouwdistributiecentrum Gilze
07-06-2022 10:30 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - Delin Property, ontwikkelaar en investeerder in logistiek vastgoed in Europa, verhuurt 33.500 m2 state-of-the-art warehouse van diens nieuwbouwontwikkeling in logistieke hotspotregio Tilburg-Waalwijk.

Zowel Trexico Logistics als Van Assendelft hebben een tienjarige huurovereenkomst ondertekend voor twee zelfstandig units in het distributiecentrum dat Delin Property ontwikkelt op bedrijventerrein De Broekakkers te Gilze. De ontwikkeling bevindt zich nabij snelweg A58, tussen Breda en Tilburg. De oplevering is gepland in november 2022.

Vanwege de grote vraag naar modern en duurzaam logistiek vastgoed en de grondschaarste hanteert Delin Property een herontwikkelingsstrategie: de ontwikkeling is gesitueerd op een brownfieldkavel welke werd verworven in 2018. De originele bebouwing is reeds gesloopt.

De regio Tilburg-Waalwijk scoorde al voor het derde achtereenvolgende jaar de titel 'Logistieke Hotspot' vanwege de uitstekende multimodale infrastructuur, bereikbaarheid, arbeidsmarkt en het ondernemersklimaat.

Rob Reiskin, CEO Delin Property: “Het ondertekenen van de huurovereenkomsten met Trexico en Van Assendelft onderstreept de attractiviteit van deze strategisch gelegen ontwikkeling. Wij zijn ervan overtuigd dat de beide partijen optimaal zullen profiteren van alles wat deze faciliteit te bieden heeft. Zowel de hoge kwaliteit van de bouw als de toepassing van duurzame materialen en technieken zijn kenmerkend voor het vastgoed dat wij ontwikkelen. Hiermee zetten wij graag een nieuwe standaard in de lokale markt."

Het warehouse is onder meer uitgerust met ledverlichting en een elektrische warmtepomp. Zowel Delin Property als de gebruikers zijn voornemens om het dak te voorzien van zonnepanelen om daarmee energiekosten te reduceren.

Trexico Logistics maakt al ruim twintig jaar naam met logistieke activiteiten richting Oost-Europa. In totaal zal het 18.300 m2 in gebruik nemen waaronder 17 loading docks, een mezzanine, kantoorruimte en 103 parkeerplaatsen.

Van Assendelft – Hollander Bogaert (VAHB) is een toonaangevende import- en exportgroothandel op het gebied van accessoires voor kamperen, recreëren, outdoor, tuin en buitensport. Het betreft een overeenkomst voor 13.209 m2 warehouse en 12 loading docks, 1.506 m2 mezzanine, 543 m2 kantoorruimte en 88 parkeerplaatsen.

Delin Property werd bij deze verhuurtransacties geadviseerd door JLL.