Clicky


Minder treinen in deel Randstad door personeelsgebrek bij NS

Minder treinen in deel Randstad door personeelsgebrek bij NS
04-06-2022 10:10 | Algemeen | auteur ANP

UTRECHT - Op diverse plaatsen in de Randstad rijden zaterdag weer minder treinen door personeelsgebrek bij de NS. Volgens de laatste stand van zaken is dat het geval op de trajecten Amsterdam-Alkmaar, Amsterdam-Utrecht en Utrecht-Den Haag. Als gemiddelde extra reistijd meldt de reisplanner van de NS een kwartier.

Bij de spoorwegen staan ongeveer 1100 vacatures open. Het spoorwegbedrijf komt niet alleen machinisten en conducteurs tekort, maar ook IT'ers, monteurs, medewerkers voor veiligheid en service en winkelpersoneel op de stations.

Om mensen te enthousiasmeren voor werk bij de NS, staat de komende weken telkens op een ander station een treinsimulator. Daarin kunnen mensen onder meer ervaren hoe het is om de nieuwste intercitytreinen te besturen. De simulator stond vrijdag op Utrecht Centraal. Volgende week vrijdag is Arnhem aan de beurt, daarna Alkmaar, Deventer, Rotterdam en Eindhoven.

Staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur) maakte onlangs duidelijk aan de Tweede Kamer dat de tekorten mogelijk langere tijd zullen aanhouden, ook na de zomer. Dat vond ze "uiteraard geen aantrekkelijk perspectief voor de reiziger, noch voor het personeel van de NS". Ze wees er echter op dat veel sectoren moeite hebben om genoeg personeel te vinden.