Clicky


Tanken in Duitsland sinds woensdagochtend stukken goedkoper

Tanken in Duitsland sinds woensdagochtend stukken goedkoper
01-06-2022 08:33 | Weer en Verkeer | auteur ANP

HEINSBERG - Bij Duitse tankstations aan de grens met Nederland zijn de prijzen woensdagochtend fors gedaald. Dat komt door de belastingverlaging met 35 cent per liter benzine en 17 cent voor diesel. Een liter benzine E10 kostte aan de pomp vlak voor 07.00 uur vanaf 1,85 euro. Diesel kost rond de 1,90 euro. Het gaat om een momentopname, want in Duitsland worden de prijzen meermaals per dag bijgesteld.

De prijzen verschillen per tankstation, en kunnen van moment tot moment fluctueren. De prijs wordt centraal bepaald door de grote oliemaatschappijen. Per dag kan dat bij het tanken 10 tot 15 cent schelen, afhankelijk van het moment waarop je gaat tanken. Wie goedkoop uit wil zijn kan kijken op een speciale website die de prijzen van moment tot moment aangeeft.

Volgens consumentencollectief UnitedConsumers ligt de landelijke adviesprijs voor een liter Euro95 (E10) in Nederland nu op 2,44 euro. Voor een liter diesel is dat 2,13 euro. UnitedConsumers houdt de adviesprijzen bij van vijf grote oliemaatschappijen die in Nederland benzine verkopen. De adviesprijs hoeft overigens vrijwel alleen maar langs de snelweg worden betaald. Langs kleinere wegen kan vaak wat goedkoper worden getankt.