Clicky


Audax Logistiek en ID Logistics gaan samenwerking in distributie aan

Audax Logistiek en ID Logistics gaan samenwerking in distributie aan
31-05-2022 17:28 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

TILBURG/GILZE - Audax Logistiek en ID Logistics gaan samenwerken op gebied van distributie. De komende periode wordt gebruikt om de activiteiten gefaseerd over te hevelen en de systemen op elkaar aan te sluiten. Vanaf 1 juli neemt ID Logistics de regie van het fijnmazige netwerk van Audax Logistiek over.

Met deze overname zet ID Logistics een verdere stap in het uitbreiden en versterken van het al bestaande fijnmazige distributienetwerk voor pallets en buitenmaatse producten. Eind 2021 nam ID Logistics de Benelux distributiespecialist GVT Transport & Logistics in Tilburg over. Hiermee voegde het bedrijf voor het eerst in haar bestaan een transporttak toe aan de logistieke dienstverlening. Audax vindt in ID Logistics een sterke partner op gebied van transport & distributie.

Met het aangaan van deze samenwerking borgt Audax Logistiek voor de langere termijn de continuïteit van de distributie van haar goederen. ID Logistics kan haar klanten nu een ook totaalpakket aanbieden: fijnmazige distributie van zowel colli, buitenmaatse producten als pallets. De distributie richt zich zowel op de B2B (bedrijven)- als de B2C (consumenten)-markt. Audax Logistiek kan daardoor weer logistieke diensten aanbieden aan consumenten. Door krachten te bundelen vergroten beide partijen hun slagkracht en worden transportvolumes geconsolideerd. De krachtenbundeling maakt ook een verdere verduurzaming van het distributienetwerk mogelijk.

Stan Hamers van ID Logistics: “In de afgelopen jaren hebben we als GVT Transport & Logistics (tegenwoordig ID Logistics) een duurzaam en fijnmazig distributienetwerk gecreëerd met hubs op zeven strategische locaties in de Benelux. In de huidige, sterk veranderende en uitdagende, markt is het belangrijk om positie te bepalen. In onze strategie willen we graag zoveel mogelijk alles in eigen beheer doen en onze klanten zoveel mogelijk zelf bedienen. Door de overname van het fijnmazige colli-distributienetwerk van Audax Logistiek kunnen wij onze klanten voortaan ook op het gebied van colli-bezorging van dienst zijn. Het vormt een mooie aanvulling op onze palletdistributie.”

Hubert de Leeuw van Audax: “Door de samenwerking met ID Logistics verzekeren we ons niet alleen van een kwalitatieve distributie voor onze klanten en hun goederen, maar het biedt ons ook mogelijkheden in bredere zin logistieke dienstverlening aan te bieden. Denk daarbij aan de distributie richting consumenten. Die kunnen via de retail van Audax (Bruna, AKO, Readshop) en de circa 4.000 overige retailpunten die Audax belevert, van goederen worden voorzien in de zogenaamde “last mile”. De samenwerking tussen Audax Logistiek en ID Logistics creëert een meerwaarde voor beiden en omvat de hele supply chain van producent tot consument.”