Clicky

 
Transport Online - Lufthansa vermindert aantal vluchten van Schiphol nog niet

Lufthansa vermindert aantal vluchten van Schiphol nog niet

Lufthansa vermindert aantal vluchten van Schiphol nog niet
28-05-2022 12:12 | Algemeen | auteur ANP

FRANKFURT - De Duitse luchtvaartonderneming Lufthansa heeft het aantal vluchten van en naar Schiphol nog niet verminderd ondanks de drukte. De onderneming waar ook maatschappijen als Austrian Airlines, SWISS en Eurowings toe behoren geeft desgevraagd aan de situatie op Schiphol op de voet te volgen en staat passagiers zo goed mogelijk bij.

Schiphol presenteerde eerder deze week een actieplan om in de zomerperiode grote drukte op de luchthaven tegen te gaan. Daarvoor moet onder meer extra personeel, zoals beveiligers, worden geworven. Schiphol streeft ernaar dat het aantal vluchten en reizigers overeenkomt met de hoeveelheid die het beschikbare personeel op dat moment aankan. De planning moet daarvoor beter worden afgestemd met luchtvaartmaatschappijen en ook moeten er vluchten worden verplaatst naar regionale luchthavens.

Volgens Lufthansa is er nog geen sprake van "noemenswaardige omboekingsregelingen" naar naburige luchthavens. De Duitse onderneming is wekelijks goed voor zo'n 140 verbindingen via Schiphol.

De in Nederland actieve luchtvaartmaatschappijen gaven eerder, bij monde van brancheorganisatie BARIN, te kennen tegen het schrappen van vluchten te zijn. Het annuleren van vluchten is volgens de maatschappijen "het uiterste middel".

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,421
Diesel2,277

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden