Clicky

 
Transport Online - Pasgeboren baby gered dankzij oplettende vrachtwagenchauffeur [+foto's]

Pasgeboren baby gered dankzij oplettende vrachtwagenchauffeur

Pasgeboren baby gered dankzij oplettende vrachtwagenchauffeur [+foto's]
27-05-2022 10:37 | Buitenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

ALMORADI - De Spaanse politie heeft deze week, dankzij een oplettende vrachtwagenchauffeur, het leven gered van een pasgeboren baby die door zijn moeder, kort na de bevalling, was achtergelaten.

De chauffeur van een vrachtwagen waarschuwde de politie nadat hij een vrouw had zien lopen met haar benen besmeurd met bloed en een soort bundel dekens in haar armen. De man was ervan overtuigd dat hij tussen de dekens door een klein beentje had gezien van wat op een baby leek.

De politie spoedde naar de plek, een braakliggend terrein naast een industrieterrein in de Spaanse stad San Isidro.  De politie trof een ogenschijnlijk gezonde vrouw aan die het verhaal ontkende. Ook weigerde zij zich medisch te laten bijstaan. De agenten ontdekten echter tegenstrijdigheden in haar verklaringen. De vrouw verklaarde de nacht doorgebracht te hebben in een vervallen pand op het industrieterrein.

Na het gebied te hebben gecontroleerd werd ongeveer honderd meter van het vervallen pand op de grond een opgerold pakketje dekens gevonden achter een aantal vaten. Door het bundeltje uit te rollen, vonden de agenten de pasgeboren baby, die de navelstreng nog had. Hoewel hij symptomen van uitdroging had, ademde hij normaal en leek hij het goed te maken. De ambulance heeft de baby direct overgebracht naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis, waar hij is opgenomen op de afdeling neonatologie.

Het doorzettingsvermogen van de vrachtwagenchauffeur en de agenten van de Guardia Civil heeft het leven gered van deze kleine jongen, die door de ziekenhuisverpleegsters tot Noa is gedoopt. Op dit moment ligt hij nog steeds in het ziekenhuis maar hij verkeerd in goede gezondheid.

Jeugdzorg zal bepalen wat er met het jongetje gebeurd. De moeder, een 39-jarige Zwitserse vrouw is aangehouden en overgedragen aan de rechtbank van Orihuela. Zij wordt beschuldigd van verwaarlozing van een kind.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden