Clicky

 
Transport Online - Last onder dwangsom door KLM opgevolgd, ILT houdt wel vinger aan de pols

Last onder dwangsom door KLM opgevolgd, ILT houdt wel vinger aan de pols

Last onder dwangsom door KLM opgevolgd, ILT houdt wel vinger aan de pols
24-05-2022 10:18 | Algemeen | auteur Redactie | Esther van der Wal

DEN HAAG - Luchtvaartmaatschappij KLM past de communicatie richting passagiers aan na druk van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). KLM heeft binnen twee weken de website aangepast en daarom wordt de last niet geïnd en volgt er geen boete. De inspectie houdt vinger aan de pols, om te checken of de communicatie vanuit KLM naar passagiers helder en eenduidig blijft. De ILT volgt de naleving van de passagiersrechten op de voet om ervoor te zorgen dat de rechten van passagiers worden beschermd.

Begin mei legde de ILT de last onder dwangsom op, omdat KLM passagiers die via tussenpersonen hebben geboekt niet rechtstreeks de keuze gaf tussen terugbetaling of een omboeking. Dat is in strijd met de Europese regels voor passagiersrechten. Het maakt namelijk niet uit waar de passagier het vliegticket kocht: bij de luchtvaartmaatschappij zelf of via een reisbemiddelaar. De luchtvaartmaatschappij blijft verantwoordelijk voor de terugbetaling.

Op haar website geeft KLM nu wel duidelijk aan dat passagiers met een los vliegticket die via een reisbureau, reisagent, online ticket aanbieder of andere derde een ticket heeft gekocht, rechtstreeks contact kunnen opnemen voor bijstand bij annulering van vluchten. Eerder verwees KLM passagiers terug naar het bedrijf waar zij geboekt hadden.

De ILT treedt handhavend op tegen luchtvaartmaatschappijen die niet voldoen aan de Europese verordening. De ILT is tevreden met de aanpassingen van KLM. De last onder dwangsom blijft minstens 1 jaar van kracht, maar wordt nu niet geïnd. De ILT houdt in de gaten of KLM de genomen maatregelen blijft uitvoeren.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  PH-BXU (MSN 33028)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden