Clicky

 
Transport Online - Negen keer batterij aangedreven Spierings eLift voor Schot Verticaal Transport

Negen keer batterij aangedreven Spierings eLift voor Schot Verticaal Transport

Negen keer batterij aangedreven Spierings eLift voor Schot Verticaal Transport
20-05-2022 15:25 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

OUDORP - Schot Verticaal Transport heeft onlangs een order geplaatst bij Spierings voor de levering van drie stuks SK597-AT4 en één SK1265 AT6 allen voorzien van het Spierings zero-emission eLift systeem waarmee de kranen volledig op stroom kunnen draaien. Hiermee zet Schot verdere stappen in de verduurzaming van het kranenpark. Met de toevoeging van deze kranen zullen er tot en met 2024 totaal negen eLift kranen bij Schot geleverd worden.

Al op de Bauma van 2019, waar Spierings destijds het eerste concept model van de nieuwe eLift driveline presenteerde, heeft Schot als eerste gekozen voor dit innovatieve systeem. Eind 2020 is de eerste SK1265-AT6 eLift dan ook aan Schot geleverd.

Roel van der Heide, algemeen directeur van Schot Verticaal Transport: "Op de Bauma beurs in München van 2019 zagen wij voor het eerst deze nieuwe innovatie op het gebied van emissievrij hijsen. Wij waren meteen enthousiast en hebben de eerste zero-emission eLift hijskraan toen direct besteld. Inmiddels is emissievrij bouwen nog actueler geworden en verwachten wij dat de vraag alleen nog maar gaat toenemen. De mogelijkheid om de kraan al vanaf een kleine 16 ampère aansluiting elektrisch te gebruiken maakt het mogelijk om op bijna iedere bouwplaats emissie vrij de kunnen werken."

Schot Verticaal Transport is onderdeel van de Schot Groep. De Schot Groep is opgericht 1931 door Gijs Schot SR. aan de Herenweg in Oudorp. Gestart als kleinschalig familiebedrijf voor vervoeren van zand, is de Schot Groep inmiddels uitgegroeid tot een breed opererend bedrijf met ruim 450 medewerkers verdeeld over zeven werkmaatschappijen, die actief zijn op het gebied van bouw, geconditioneerd transport, ICT en beveiliging.

Inmiddels heeft Spierings er al meer dan honderd eLift kranen uitgeleverd in Nederland en buitenland. De Nederlandse overheid geeft kraanverhuurders nog een mooie extra steun in de rug met de MIA/Vamil regeling op deze kranen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden