Clicky


DHL Parcel opent klimaatneutrale CityHubs voor last mile

DHL Parcel opent klimaatneutrale CityHubs voor last mile
20-05-2022 12:02 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

UTRECHT - DHL heeft in Almere en Zoetermeer klimaatneutrale CityHubs geopend, van waaruit lokale bezorging fossielvrij wordt gerealiseerd. Ze maken deel uit van een investeringsprogramma van 350 miljoen euro waarin 26 van de 140 CityHubs in het netwerk een nieuw en klimaatneutraal onderkomen krijgen. De nieuwe CityHubs zijn volgens de hoogste duurzaamheidsnorm (BREEAM Outstanding) gebouwd.

Ze hebben geen gasaansluiting meer, zijn voorzien van zonnepanelen en opereren met een volledig elektrische vloot. Op een CityHub vertrekken gemiddeld 90 ritten per dag, waarvan 60 overdag en 30 in de avond, met korte routes met 100 tot 200 bezorgadressen. Nog dit jaar opent DHL soortgelijke CityHubs in Geleen, Nijmegen, Breda, Amsterdam, Tilburg en Groningen.

Heel Nederland fossielvrij bezorgd

Gelegen aan de rand van stedelijke gebieden vormen de 140 DHL CityHubs een fijnmazig landelijk netwerk. Deze worden vanuit grote sorteercentra met vrachtwagens beleverd, die daardoor de stad niet in hoeven. Vervolgens worden de pakketten met korte routes en kleine bestelauto’s of andere compacte voertuigen afgeleverd bij servicepunten of bij mensen thuis.

Voor het einde van dit jaar zullen al deze bestelauto’s elektrisch of op HVO-100 rijden, waarmee de last mile naar consumenten volledig fossielvrij zal zijn. Voor de nieuwe CityHubs zoals Almere en Zoetermeer geldt dit al. Net als overigens het grootste centrale sorteercentrum van DHL in Zaltbommel al CO2-neutraal opereert.

Duurzame werkrelatie

Duurzaamheid komt bij DHL ook naar voren in de arbeidsrelaties en -omstandigheden. De nieuwe CityHubs vormen een prettige, lichte werkomgeving, gericht op veiligheid en voorzien van moderne hulpmiddelen als een sorteerband. Ook de elektrische auto’s zijn moderne goed uitgeruste voertuigen, waarin veiligheid voor chauffeur en medeweggebruikers centraal staat. De bezorgers zijn voor het grootste deel bij DHL zelf in dienst.