Clicky

 
Transport Online - Elektrische MAN Lion’s City 12 E doorkruist Europa in tien dagen tijd

Elektrische MAN Lion’s City 12 E doorkruist Europa in tien dagen tijd

Elektrische MAN Lion’s City 12 E doorkruist Europa in tien dagen tijd
13-05-2022 11:15 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie | Esther van der Wal

MÜNCHEN - Acht landen, tien dagen en meer dan 2.500 kilometer: de MAN Lion's City 12 E heeft de ‘Electrifying Europe Tour’, die 29 april in München startte, met succes voltooid. Op zijn reis van Duitsland naar Ierland doorkruiste de volledig elektrische openbaar-vervoerbus steden, het platteland en bergen, en liet hij zien hoe e-mobiliteit in de dagelijkse praktijk functioneert.

De MAN Lion's City 12 E reed van München via Innsbruck, St. Moritz, Vaduz, Zürich, Straatsburg, Luxemburg, Brussel, Rouen en Cherbourg naar Limerick, waar de volledig elektrische openbaar-vervoerbus deelnam aan de ‘International Bus Euro Test 2022’. 

“Met deze tour hebben we laten zien dat elektrische openbaar-vervoerbussen nu al geheel emissievrij, betrouwbaar en geschikt zijn voor dagelijks gebruik,” verklaart Rudi Kuchta, hoofd van de Business Unit Bus bij MAN Truck & Bus. “Onze eBus heeft onder uiteenlopende omstandigheden meer dan genoeg energie, zelfs voor de meest veeleisende routes in Europa.”

Met de volledig elektrische MAN Lion's City E heeft MAN zijn nieuwe generatie openbaar-vervoerbussen voltooid. De serieproductie van de twaalf meter lange bus startte in oktober 2020 in de Poolse fabriek van MAN in Starachowice. De volledig elektrische gelede Lion's City 18 E ging in april 2021 in serieproductie. Deze eBus biedt plaats aan maximaal 130 passagiers, de soloversie aan maximaal 88 passagiers. De energie voor de volledig elektrische aandrijflijn is afkomstig van accu's op het dak. De elektrische bussen hebben een grote actieradius zonder dat tussentijds opladen nodig is.

Foto's

  • TCE Tours
  • TCE Tours
  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,924
Diesel1,726

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions