Clicky


Verstekeling ligt op goederentrein te slapen

Verstekeling ligt op goederentrein te slapen [+foto]
10-05-2022 11:08 | Buitenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

LEVERKUSSEN - Dinsdagochtend omstreeks 06.55 uur kreeg de Duitse politie een melding dat een persoon vanuit het Duitse Unkel in de richting van Keulen op een goederentrein was gestapt en daar op meereisde. Een burger had de verstekeling op de goederentrein zien stappen en de informatie verstrekt aan de politie.

Met loeiende sirenes reden de hulpdiensten uiteindelijk naar de goederentrein die bij Leverkusen-Morsbroich tot stilstand kwam. Tijdens de nadering waren de sporen al afgesloten en was de elektriciteit geaard.

Ter plaatse aangekomen troffen de agenten een slapende man aan. Gehuld in een jas lag een 25-jarige man uit Pakistan te slapen tussen de containerwagen en de laadcontainer. Gewekt en aangesproken door de agenten, verklaarde hij dat hij daar ongeveer een uur had gelegen en dat hij in Pakistan naar huis wilde rijden.

De officials haalden de 25-jarige van de trein en informeerden hem over zijn gevaarlijke actie. Bij controle van zijn persoonlijke gegevens bleek dat hij zonder toestemming in Duitsland was. Hij riskeert nu een bestuurlijke boete voor het zonder vergunning betreden van een (spoor)voertuig en een kort geding wegens illegaal verblijf.

Door zijn onzorgvuldig handelen en het daaruit voortvloeiende politie-ingrijpen, inclusief de wegafsluitingen, hadden dinsdagochtend 21 treinen in totaal 843 minuten vertraging.

De Duitse politie wijst op de gevaren van de spoorwegsystemen. Vorig jaar stierven twee jonge mensen in Troisdorf omdat ze op een goederenwagon waren geklommen en werden getroffen door een elektrische schok.