Clicky


Van Houte Transport overgenomen door AB Texel

Van Houte Transport overgenomen door AB Texel
04-05-2022 09:01 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie | Esther van der Wal

KRUININGEN - [Update woe 08:59 uur] Met ingang van zondag, 1 mei 2022, is Van Houte Transport uit Kruiningen ermee gestopt. Dat heeft het transportbedrijf zondag via sociale media bekendgemaakt. "We willen iedereen die zich ingezet heeft al die jaren bedanken. De hechte groep was heel bijzonder en heel gezellig, een echt team. We wensen iedereen succes en gezondheid in de toekomst", meldt het bedrijf zondag in een Facebook bericht. Maandag is echter in hetzelfde, aangepaste, bericht te lezen dat de bedrijfsactiviteiten door AB Texel worden voortgezet.

Al eerder gingen er 'geruchten' dat AB Texel het bedrijf over had genomen. AB Texel heeft dit dinsdag ook aan Transport Online bevestigd. In reacties op Facebook is te lezen dat niet alle chauffeurs zijn meegegaan naar AB Texel. Zo'n twintig chauffeurs zouden elders werk hebben gezocht en gevonden.

"Van Houte Transport is door AB Texel Group overgenomen omdat zijzelf niet langer de continuïteit van het bedrijf konden waarborgen. De activiteiten in het agrarisch bulk transport sluiten naadloos aan bij de strategie van het AB Texel Group, die wil groeien in de markt van het agrarisch transport", aldus een woordvoerder van AB Texel. "Door de overname van de activiteiten van Van Houte kunnen de klanten optimaal bediend blijven worden."

"Bij de overname zijn 31 trucks, 70 opleggers en 37 medewerkers betrokken. Een deel van de medewerkers zal gaan werken bij G.Bosman Transport, onderdeel van de AB Texel Group, een ander deel van de medewerkers gaat werken in het aardappel onderlosser transport van AB Texel BV. De naam van Van Houte blijft dan ook niet bestaan, het werk wordt geïntegreerd binnen de organisatie van AB Texel Group."

Van Houte Transport was gespecialiseerd in het vervoeren van landbouwproducten en zeecontainers, maar zij hadden ook de kennis, het materieel én de ervaring om producten uit andere sectoren te vervoeren.

Van Houte Transport was gevestigd op bedrijventerrein Nishoek in Kruiningen (Zeeland) en verzorgde zowel nationale- als internationale transporten.

Het wagenpark van Van Houte Transport bestond uit meer dan 35 voertuigen. Bij het bedrijf werkten meer dan veertig medewerkers.

In september 2014 ging het bedrijf failliet, enkele dagen voor het faillissement veranderde het bedrijf toen de naam in MKNB BV. Een nieuwe BV was toen inmiddels ook al opgericht dat werd het huidige Van Houte Transport BV.