Clicky


KLM schrapt dit weekend zeker tientallen vluchten vanwege drukte

KLM schrapt dit weekend zeker tientallen vluchten vanwege drukte
29-04-2022 11:31 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

SCHIPHOL - [update 16:00 uur] KLM annuleert voor zaterdag en zondag zeker 47 vluchten vanwege de verwachte drukte op Schiphol. Vrijdag annuleerde de luchtvaartmaatschappij al 28 zogeheten retourvluchten. Met het annuleren hoopt KLM zowel de drukte op het vliegveld beheersbaar te houden als de werkdruk voor het personeel. KLM verwacht op dit moment niet meer annuleringen, maar sluit deze niet uit. KLM roept reizigers op tijdig naar de luchthaven te komen.

Luchthaven Schiphol deed eerder het verzoek aan luchtvaartmaatschappijen om de druk dit weekend van de ketel te halen. De luchthaven meldt nu minder passagiers te verwachten de komende dagen. Volgens een woordvoerder hebben luchtvaartmaatschappijen gehoor gegeven aan de oproep door vluchten te annuleren, om te boeken en te verplaatsen naar nabijgelegen luchthaven Rotterdam The Hague Airport.

Sommige luchtvaartmaatschappijen onderzoeken nog welke vluchten verplaatst kunnen worden, maar de doelstelling van Schiphol om zaterdag 3500 minder passagiers op de luchthaven te hebben is "om en nabij gelukt", zegt de luchthavenwoordvoerder. Reizigers moeten nog wel rekening houden met drukte en wachttijden, aldus de zegsman.

Werkdruk

Afgelopen weekend legde grondpersoneel van KLM het werk neer uit onvrede over de werkdruk. Daardoor gingen tientallen vluchten niet door omdat bagage niet aan boord van vliegtuigen werd gebracht. Ook vreesden medewerkers voor hun baan omdat KLM zei met een externe afhandelaar te willen gaan samenwerken.

De leiding van KLM voerde ondertussen al gesprekken met personeelsvertegenwoordigers binnen de maatschappij over zaken als werkdruk en roosters. Ook staan gesprekken met vakbonden gepland.

De problemen op Schiphol worden ook deels veroorzaakt door baanonderhoud. Samen met een ongunstige windrichting zorgt dit voor verstoringen in de vluchtschema's.